MM-kiakko

Waltteri Merelä avasi maalitilinsä – Suomelle murskavoitto Unkarista – katso kuvagalleria

today19.5.2023

Background
share close
Suomi otti perjantaina odotetun voiton Unkarista. Vielä kahden erän jälkeen tilanne oli kiperä Suomen johtaessa 1–2.
Waltteri Merelä avasi maailmanmestaruuskisojen maalitilinsä ottelussa Unkaria vastaan. (Kuva: Sanna Hillberg)

Suomi pääsi päätöserässä vihdoin maalinteon makuun, kun koko turnauksen ajan köhinyt kone pääsi vauhtiin ja puolustava maailmanmestari vei ottelun lopulta murskaluvuin 1–7.

Tapparan Waltteri Merelä avasi maalitilinsä kolmannessa erässä, kun hän lisäsi Suomen johdon lukemiin 1–6.

Katso alta kuvagalleria illan ottelutunnelmista. Kuvat: Sanna Hillberg

Unkarin maalilla alkoi tapahtua heti ottelun alussa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Jussi Olkinuora joutui myös välillä torjuntahommiin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Nikolas Matinpalo (23), Niklas Friman (6) ja Waltteri Merelä (19) pelasivat samassa ketjussa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Waltteri Merelä ja Marko Anttila suuntaavat Unkarin maalille. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin maalivahti Bence Balizs menetti maskinsa maalineduskamppailun tuoksinassa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Teemu Hartikainen tuulettaa Mikko Lehtosen 0-1 maalia ensimmäisessä erässä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Jussi Olkinuoran katse on tiukasti kiekossa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Waltteri Merelä pitää Unkarin Karol Csanuin tiukasti laidassa. Mikael Seppälä suojaa kiekkoa.  (Kuva: Sanna Hillberg)
Bence Balizs torjuu. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin maalivahti Bence Balizc kiireisenä maalilla, kun Juho Lammikko yrittää saada kiekkoa maaliin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kiekko kaivetaan Balizcin räpylästä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin maalintekijä Balazs Sebok vauhdissa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Istvan Terbocs laukoo ja Olkinuora torjuu. Nikolas Matinpalo puolustaa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Iloisia suomifaneja katsomossa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Jää pöllyää, kun Bence Sziranyi luistelee pakoon Mikko Lehtoselta ja Atte Ohtamaalta. (Kuva: Sanna Hillberg)
Jussi Olkinuora on juuri kaivanut kiekon selkänsä takaa. Unkari kavensi pelin lukemiin 1-2 toisessa erässä Balazs Sebokin maalilla. Kuvassa maalin syöttänyt Vilmos Gallo. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarilaiset juhlivat 1-2 -maaliaan. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin katsomo hurraa maalintekijöille. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen 1-3 maalin laukoi Atte Ohtamaa. Maalia tuulettavat Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Sakari Manninen ja Mikko Rantanen onnittelevat 1-3 maalin tekijä Atte Ohtamaata. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen liput liehuivat katsomossa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Marko Anttila seuraa lähietäisyydeltä, kun Waltteri Merelän ampuma kiekko menee reppuun. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin maalivahti suihkuttaa kasvoilleen vettä maalien välissä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Joel Armia iskee lukemat 1-7. (Kuva: Sanna Hillberg)
Hannes Björninen kamppailee unkarilaisten kanssa päädyssä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Marko Anttila ja Balazs Sebok paiskaavat kättä pelin päätyttyä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Iloisia suomalaisilmeitä ottelun päätyttyä Suomen 1-7 voittoon. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin joukkue kuuntelee kun unkarilaiskatsomo laulaa kansallishymnin ottelun päätyttyä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarilaiskatsomo laulaa Unkarin kansallislaulua areenan piippuhyllyllä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Nuoret fanit riemuitsevat ja laulavat Maamme-laulua. (Kuva: Sanna Hillberg)
Unkarin pelaajat poistuvat kentältä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Jussi Olkinuora, Marko Anttila ja Suomen nuoria faneja pelin päätyttyä. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kirjoittaja: Sanna Hillberg