MM-kiakko

Leijonat kisakatsomoon – Marko Anttilan viimeinen peli leijonapaidassa – Katso kuvakooste Kanada–Suomi-ottelusta

today26.5.2023

Background
share close
Leijonat koki karvaan tappion torstai-illan ottelussa Kanadaa vastaan. Näin Suomen joukkueen MM-kisataival päättyi puolivälieriin kotikisoissa. Yleisön suosikkipelaaja Marko Anttila jätti haikeat hyvästit maajoukkueelle.
Kanadan pelaajilla olivat hymyt herkässä 4-1 voiton jälkeen. (Kuva: Sanna Hillberg)

Lauantain iltapäivän välierässä kohtaavat Kanada ja Latvia ja iltaottelussa USA ja Saksa.

Katso kuvakooste Leijonien kohtalonpelistä ja Marko Anttilan maajoukkueuran viimeisestä ottelusta.

Ennen ottelun alkua on areenalla on odottava tunnelma. Suomi lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. (Kuva: Sanna Hillberg)
Tässä verryttelevä Mikko Rantanen jäi turnauksessa ilman maaleja. Syöttöpisteitä hän keräsi 9. (Kuva: Sanna Hillberg)
Leijonat valmistautuvat viimeistä kertaa Tampereen MM-kisojen otteluun. (Kuva: Sanna Hillberg)
Ottelun ensimmäisessä erässä Suomi loi hyviä tilanteita hyökkäyspäässä, mutta ne eivät materialisoituneet maaleiksi. (Kuva: Sanna Hillberg)
Mikael Seppälä ja Jack McBain käsirysyssä Suomen maalin edustalla. Etenkin ensimmäisessä erässä tunteet kävivät kuumina. (Kuva: Sanna Hillberg)
Tästä lähtee Jack Quinnin laukaus, joka vie Kanadan 1-0 johtoon. (Kuva: Sanna Hillberg)
Quinn ja Atte Ohtamaa liukuvat kiekon perässä Larmin maalille. (Kuva: Sanna Hillberg)
Pienilukuinen Kanada-katsomo juhlii 1-0 maalia. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kaapo Kakko laukoo Kanadan maalille ensimmäisessä erässä, tuloksetta. Kakon pistesaalis turnauksesta 1 + 5. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kisamaskotti Spiky huudattaa yleisöä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Joel Armian vuoro yrittää kiekkoa maaliin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kanada jyräsi Suomen puolivälierässä. Tässä jalkoihin jää Miika Koivisto. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen maalivahti Emil Larmi mietteliäänä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Osa katsojista oli pukeutunut karnevaaliasuihin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Samuel Blais iskee Kanadan 2-0 johtoon ajassa 30:45. (Kuva: Sanna Hillberg)
Mikko Rantasen hyökkäykset Kanadan maalille eivät tuottaneet toivottua tulosta. (Kuva: Sanna Hillberg)
Ajassa 42:54 Michael Carcone vie Kanadan ratkaisevaan 3-0 johtoon.  (Kuva: Sanna Hillberg)
Tässä kolmannen erän mylläkässä Suomen hyökkäyspäässä Kasperi Kapanen menettää kypäränsä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kanada oli tehokas puolustuspäässä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Areenayleisön suosikkipelaaja Marko Mörkö Anttila tuo kiekkoa Kanadan maalille. (Kuva: Sanna Hillberg)
Emil Larmi torjuu tämän Kanadan hyökkäyksen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kasperi Kapanen ottaa mittaa Tyler Myersista. Joel Armia seuraa tilanteen kehittymistä taustalta. (Kuva: Sanna Hillberg)
Teemu Hartikainen survoo kiekon maaliin ajassa 56:52. (Kuva: Sanna Hillberg)
Hartikainen tuulettaa 4-1 -maalia. Hartikainen oli Suomen joukkueen maalikuningas turnauksessa neljällä maalilla. (Kuva: Sanna Hillberg)
50 sekuntia Hartikaisen osuman jälkeen Kanada iskee loppulukemiksi 4-1 tyhjään maaliin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen pelaajat ovat pettyneitä ottelun lopputulokseen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomalaisfanit iloitsevat häviöstä huolimatta. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomalaispelaajat kuuntelevat Kanadan kansallislaulua allapäin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Ottelun päätyttyä areenalla raikui ”Mörkö, Mörkö, Mörkö!”. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen joukkueen kapteeni Marko Anttila tekee kunniakierroksen ottelun jälkeen. Katsomo ja muut Suomen pelaajat seuraavat. (Kuva: Sanna Hillberg)
Hyvästit maajoukkueelle. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kanadan hienosti pelannut maalivahti Samuel Montembeault haastattelussa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Pettyneet Suomen pelaajat astelevat pois areenalta ja MM-kisoista. Teemu Hartikainen ojentaa katsojalle mailan, jolla tehtiin puolivälierän ainoa suomalaismaali. (Kuva: Sanna Hillberg)
Marko Anttila ojentaa mailansa katsomoon. (Kuva: Sanna Hillberg)

Tässä Anttilan maila saa uuden omistajan. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kirjoittaja: Sanna Hillberg