SUN Kesä

SUN Kesäkunta: Parkano – ITE-kesäkaupunki Luonnon keskellä, palvelujen äärellä

today10.6.2023

Background
share close

SUN Kesäkuntana on Parkano, kompakti ja vahva teollisuuskaupunki uniikkeine piirteineen. Parkanossa luonnonläheisyys kohtaa hyvät palvelut ja aktiivisen yrityselämän.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Klaus Myllymäki ja yritysneuvoja Jari Pihlajamäki Kehitys-Parkki Oy:stä kertovat mitä Parkanolle kuuluu tänä päivänä ja mitä tarkoitetaan, kun puhutaan Parkanosta vireänä yrittäjäkunnasta?

 

Parkanossa on luvassa vilkas ja aktiivinen tapahtumakesä. Kesään mahtuu mm. Pirkanmaan Erämessut, Parkano päivät ja Ihminen luonnossa -tapahtuma.

Vapaa-aikatoimen ohjaaja Elisa Vahosalmi, Parkanon yrittäjien tapahtumavastaava Marko Huhta ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Antti Luusalo kertovat mitä kaikkea Parkanon kesä tarjoaa asukkaille ja matkailijoille.

 

Parkano on osa Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkkia. Luonnonkaunis ja erämaahenkinen Kaidatvedet on yksi Parkanon kärkikohteita LH Geoparkissa. Alkkivuorten geoluontopolku tarjoaa läpileikkauksen Geopark-alueen geologisiin teemoihin. Alkkianvuorella pääsee tutustumaan muinaisen vuoriston juuriin, jääkauden jälkiin, maannousuun ja soistumiseen.  Viinikanjoki puolestaan on keidas Parkanon keskustan tuntumassa.

Hannu Raitio, Elina Kortesmaa ja Antti Luusalo kertovat LH Geoparkin luontokohteista Parkanossa ja kuinka LH Geoparkin aineeton kulttuuriperintö näkyy Parkanossa. Lisäksi kuullaan pyöräilymatkailun mahdollisuuksista.

 

Parkanossa on nähty ITE-taidetta katukuvassa aina vuodesta 2011 lähtien. Parkano julistautui 2018 ITE-taiteen kesäkaupungiksi Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Tämän kesän näyttelyn nimi on ITE ja Ötökkä. Näyttelyssä yhdistyvät isommat eläimet ja pienenpienet ja vähän suuremmatkin ötökät kauniiseen Parkanon keskustan miljööseen. Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen on saanut teoksia mm. Kalevi Päivärinnalta, Veli-Pekka Lukalta sekä vuoden 2023 ITE-taiteilija Alpo Koivumäeltä.

Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen ja vapaa-aikatoimen ohjaaja Elisa Vahosalmi kertovat mitä tarkoittaa ITE-kesäkaupunki, mikä merkitys on ITE-taiteella Parkanolle sekä mitä kaikkea on tänä kesänä luvassa.

 

 

Kaupallisessa yhteistyössä:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%