Uutiset

Hervannassa puukotettiin juhannuksena kahta ihmistä. Poliisi epäilee kuutta 15-18-vuotiasta puukotuksista

today26.6.2023

Background
share close

Teräaseilla varustautuneita henkilöitä kohdattiin juhannuksena Tampereen Hervannassa, missä puukotettiin kahta ihmistä. Tapahtumia tutkittiin aluksi epäiltyinä tapon yrityksinä, mutta rikosnimikkeet ovat muuttuneet tutkinnan myötä. Tutkinnanjohtaja huomauttaa, että myös törkeä pahoinpitely on varsin vakava rikosepäily.

Pian puolen yön jälkeen lauantaina 24.6. poliisille tuli ilmoitus, että kahta nuorta olisi puukotettu Hervannassa. Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni neljä henkilöä tapon yrityksistä epäiltyinä. Sunnuntaina ilmoittautui itse kaksi epäiltyä lisää Tampereen poliisille. Kaikki kuusi rikoksesta epäiltyä ovat 15-18 -vuotiaita.

-Tapahtumien tutkinta on edennyt, olemme saaneet kuulusteltua osallisia. Tapahtumista on saatu selvitystä myös valvontakameroista. Tampereella on kattava ja hyvälaatuinen julkinen ja yksityinen kameravalvonta, minkä avulla tällaisia tekoja pystytään usein varsin hyvin selvittämään, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso tiedotteessa. Poliisi löysi tapahtumapaikalta tai sen lähistöltä kolme teräasetta hylättyinä. Yhdellä epäillyllä oli hallussaan nyrkkirauta.

-Rikosnimikkeet on muutettu tapon yrityksistä törkeiksi pahoinpitelyiksi. Asianomistajien vammat eivät olleet henkeä uhkaavia. Törkeä pahoinpitelykin on varsin raskauttava rikosepäily, siitä voi olla seurauksena jopa 10 vuotta ehdontonta vankeutta, Laakso huomauttaa.

-Lisäksi tutkimme puukotuksia edeltäneitä tapahtumia ryöstön yrityksenä. Ryöstön yrityksessä on osittain samat epäillyt kuin törkeissä pahoinpitelyissä. Ryöstössä ei ole käytetty teräaseita. Olemme saaneet selvitettyä tapahtumien kulun melko hyvin, ja tutkinta jatkuu, Laakso toteaa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%