SUN Kesä

SUN Kesäkunta: Sastamala – sopivasti sykettä

today27.6.2023

Background
share close
Sastamalan Pyhän Marian kirkko on Sastamala Gregorianan pääkonserttisali.

SUN Radio vieraili kesäkuussa ottamassa selvää, millainen kesäkunta on Sastamala. Sastamala tarjoaa kauniit järvimaisemat, joiden ympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa. Paikkakunta on valtakunnalisesti tunnettu myös ainutlaatuisista tapahtumistaan, Vanhan kirjallisuuden päivistä ja Sastamala Gregorianasta.

Sastamala Gregoriana on vanhaan musiikkiin erikoistunut festivaali. Tänä vuonna festivaali järjestetään 13.–16.7. Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Kansainvälisesti arvostetulla festivaalilla esiintyvät eturivin taiteilijat Suomesta ja maailmalta.

Sastamala Gregoriana festivaalijohtaja Johannes Rantanen

Festivaalijohtaja Johannes Rantanen kertoo tarkemmin festivaalista ja sen historiasta sekä tämän vuoden ohjelmasta.

 

Kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan jälleen 30.6.–1.7. Sastamalassa jo 39. kerran järjestettävillä Vanhan kirjallisuuden päivillä runsailla kirjapöydillä ja monipuolisella ohjelmalla. Tänä kesänä Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelman teemana on Jalo kilpa. Tapahtumapaikka on vaihtunut Sylvään koululta Vammalan ammattikoululle ja Vexve areenalle. Toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula ja tuottaja Tytti Meriluoto kertovat tämän vuoden tapahtumasta tarkemmin.

 

Markkinointivastaava Reija Peuraniemi ja Herra Hakkarainen

Herra Hakkaraisen talo on jännittävä ja ihastuttava teemapuisto, joka perustuu rakastetun lastenkirjailija Mauri Kunnaksen kirjoihin. Herra Hakkaraisen talo täyttää tänä kesänä 20 vuotta. Virallinen syntymäpäivä on 27.6.2023, mutta näitä leikkien täyteisiä vuosia juhlitaan syyskuussa, kun Herra Hakkaraisen talon julkisivuremontti on valmis ja talo paljastuu entistä ehompana ”lahjapaketin” sisältä. Markkinointivastaava Reija Peuraniemi kertoo tarkemmin talon historiasta sekä siitä, millainen kohde on kyseessä lapsille ja lapsenmielisille.

 

 

Tommi Leino

Kiviniityn Kotieläinpuisto on viihtyisä kesäretkikohde, jossa viihtyy vaikka koko päivän. Kiviniityssä pääsee tutustumaan yli 30 eläinlajiin. Tavallisten suomalaisten maatilan eläinten lisäksi puistossa asuu myös vieraampia lajeja kuten strutseja ja mufloneita. Eläinten lisäksi puiston alueella on monenlaisia aktiviteetteja ja tekemistä kaiken ikäisille. Yrittäjä Tommi Leino kertoo lisää Kiviniitystä.

 

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi on kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Pukstaavin näyttelyt esittelevät kirjan tarinaa ja kirjakulttuurin ajankohtaisia ilmiöitä ja ihmisiä. Lisäksi tarjolla on Pukstaavin uusi pakohuone, joka avattiin huhtikuussa.  Pako museosta III – Kirja pelastaa! vie pelaajan kirjojen maailmaan ja jännittävien tehtävien äärelle.

Sastamalan seudun museon näyttelyt puolestaan tarjoavat näköaloja paikkakunnan kiinnostavaan menneisyyteen.

Amanuenssi Emilia Heikkilä ja tuottaja-tiedottaja Jenna Kallio kertovat tarkemmin mitä kaikkea Pukstaavi tarjoaa kävijälle. Amanuenssi Emma Kurki kertoo mitä 90-vuotias Sastamalan seudun museo pitää sisällään tänä kesänä.

 

Amanuenssi Emilia Heikkilä ja tuottaja-tiedottaja Jenna Kallio
Amanuenssi Emma Kurki
Helimaaria Utriainen

Sastamalan keskustassa, Liekoveden rannassa on yksi Suomen kauneimmista ja tyylikkäimmistä pappiloista. Tyrvään Pappila yhdistää herkullisen ruuan ja elämykselliset tapahtumat. Tyrvään Pappilassa voi nauttia monipuolisista konserteista, näyttelyistä ja tapahtumista historiallisissa kamareissa sekä kesäaikaan myös vehreän pihapiirin amfiteatterissa.

Markkinointivastaava Helimaaria Utriainen kertoo tarkemmin pappilan miljööstä, ruuasta ja kulttuuritarjonnasta.

 

Kuva: Lakeside Golf

Upeassa kulttuurimaisemassa, Sastamalan Karkussa sijaitsee Lakeside Golf. Vuonna 1992 valmistunut Järvenranta-kenttä sijoittuu nimensä mukaisesti järven rantaan ja vuonna 2005 valmistunut Pirunpelto-kenttä jylhään metsämaisemaan.

Toimitusjohtaja Johanna Mäkelä kertoo millaisia elämyksiä, palveluja ja miljöön Lakeside Golf tarjoaa asiakkailleen.

 

Teresa Herrero-Vidfelt

Sastamala tarjoaa kävijöille monenlaisia aktiviteettejä ympäri vuoden. Matkailumarkkinoinnista vastaava Teresa Herrero-Vidfelt kertoo kertoo tarkemmin millaisia luontokohteita löytyy Sastamalasta, mitä kaikkea Kaalisaari pitää sisällään, millainen kesäkohde on Ellivuori ja millaiset pyöräily mahdollisuudet Sastamalasta löytyy.

 

 

Kaupallisessa yhteistyössä:

 

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%