Päivän haastattelu

Kouluteiden turvallisuus on aikuisten vastuulla

today7.8.2023

Background
share close

Uusi kouluvuosi alkaa useilla paikkakunnilla tällä viikolla ja koulujen alku tuo liikenteeseen runsaan määrän pieniä kulkijoita. Autoliitto muistuttaa, että turvallisen koulutien varmistamiseksi tarvitaan aikuisten vastuullisuutta paitsi auton ratissa, myös esimerkin näyttäjinä liikenteessä. Vanhempien on myös tärkeää suunnitella mahdollisimman turvallinen koulureitti lapselle ja opetella se yhdessä hänen kanssaan. Mielessä kannattaa pitää, että lyhin reitti ei aina välttämättä ole se turvallisin.

Autoilijoiden pitää ehdottomasti noudattaa nopeusrajoituksia ja sopivaa tilannenopeutta sekä muitakin liikennesääntöjä. Olennaista on muistaa, että esimerkiksi suojatielle pyrkivälle jalankulkijalle on aina annettava esteetön kulku.

Vanhemman tehtävä on myös sopia lapsen kanssa myös kännykänkäytön pelisäännöt liikenteeseen. Erityisen tärkeää on, että aikuiset eivät unohda omaa esimerkkiään. Miksi lapsi ei käyttäisi kännykkää koulumatkallaan, jos näkee vanhempienkin ajavan autoa puhelin kädessään?

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo lisää aiheesta:

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%