Uutiset

Poliisilla kiireinen viikonloppu Tampereen seudulla: pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja huijausviestejä – ”Tampereen keskustassa on heilunut niin puukko kuin vasarakin”

today14.8.2023

Background
share close

Viime viikonloppu oli poliisille kiireinen Tampereen seudulla. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana kirjattiin muun muassa useita perusmuotoisia pahoinpitelyrikoksia, kolme ryöstöä sekä yksi törkeä ryöstö. Lisäksi viikonloppuna kirjattiin 25 kappaletta eriasteisia petoksia. Kolme viikonlopun aikana kirjatuista petosrikoksista liittyy pankkien nimissä lähetettyihin huijausviesteihin.

Tampereen seudulla poliisilla on ollut kiireinen viikonloppu. Lämmin kesäviikonloppu työllisti myös rikostutkijoita, sillä perjantain ja sunnuntain välisenä aikana poliisille ilmoitettiin useita rikoksia.

–  Tutkintaan on tullut niin eriasteisia petosrikoksia kuin myös muutamia vakaviakin väkivallantekoja. Tampereen keskustassa on heilunut niin puukko kuin vasarakin. Näihin on valitettavasti liittyneet päihteet tavalla tai toisella, sanoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Juvonen Sisä-Suomen poliisista.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina 12. elokuuta, että pankkien nimissä lähetettyjä huijausviestejä on jälleen liikkeellä. Kaiken kaikkiaan tamperelaisten tileiltä on viety huijausviestien avulla kymmeniä tuhansia euroja viikonlopun aikana. Viikonloppuna Tampereen seudulla kirjattiin kolme petosepäilyä huijausviesteihin liittyen. Huijausviestien lisäksi poliisille on ilmoitettu 22 muuta eriasteista petosepäilyä.

– Nyt liikkeellä olevat huijausviestit vaikuttavat nopeasti katsottuina aidoilta, sillä ne saattavat ilmestyä aitojen pankkien lähettämien viestien ketjuun. Tämä saattaa herättää uhrissa luottamuksen tunnetta, minkä takia linkin klikkaamista ei tule ajatelleeksi, sanoo Juvonen.

Huijausviestit voivat tulla tekstiviesteinä ja sähköposteina. Jos epäilee saaneensa huijausviestin, on tärkeää olla klikkaamatta viestin mukana tulleita linkkejä. Verkkopankkiin kannattaa aina kirjautua pankin virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta.

Myös poliisivankila on ollut viikonlopun aikana ahkerassa käytössä. Tampereen seudulla poliisille ilmoitettiin kolme ryöstöä sekä yksi törkeä ryöstö, jossa teräase on ollut esillä. Lisäksi poliisi otti viikonlopun aikana kiinni muutaman henkilön epäiltyinä törkeistä pahoinpitelyistä.

– Viikonloppu on ollut tutkinnan näkökulmasta vilkas. Siksi haluan kiittää viikonloppuna töissä olleita poliiseja. Tutkijat ovat työskennelleet ahkerasti ja hoitaneet erittäin hyvällä asenteella ihmisten asioita, jotta rikokset saadaan selvitettyä ja esitutkinnat käyntiin, Juvonen sanoo.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%