Uutiset

Aluehallitus päätti sopeuttamistoimien ja yt-neuvottelujen käynnistämisestä

today11.9.2023

Background
share close

Pirkanmaan aluehallitus päätti maanantaina käynnistää talouden sopeuttamistoimet sekä koko henkilöstöön kohdistuvat yhteistoimintaneuvottelut. Sopeutustoimet tähtäävät kestäviin rakenteellisiin muutoksiin mutta ensivaiheessa 42 miljoonan euron alijäämän kattamiseen ensi vuonna. Yhteistoimintaneuvotteluja tarvitaan myös palvelujen verkoston uudelleenorganisointiin, joka on keskeinen osa sopeuttamistoimia.

Hyvinvointialue kartoittaa säästöjen saamiseksi muun muassa ostopalvelusopimusten päivitysmahdollisuuksia, jotta palveluja voitaisiin siirtää hyvinvointialueen omaksi toiminnaksi. Lisäksi tavoitellaan vuokratyövoiman ja vuokrattujen tilojen vähentämistä. Myös konserniyhtiöt huomioidaan säästötavoitteiden toimeenpanossa.

Osana kokonaisuutta tarkastellaan tuottavuuden parantamista ja oman henkilöstön kohdentamista erityisesti asiakas- ja potilastyöhön. Ensisijaisesti säästöjä etsitään toiminnan päällekkäisyyksistä, ei-lakisääteisistä tehtävistä, palvelujen verkoston uudistuksesta sekä hallinnon ja työnjohdon tehtävistä, joista voidaan siirtää työpanosta asiakas- ja potilastyöhön.

Yhteistoimintamenettelyn kohteena on koko hyvinvointialueen henkilöstö. Omassa toiminnassa henkilötyövuosien vähennys on enintään 500 henkilötyövuotta.

– Vaikka meillä on sosiaali- ja terveyspalveluissa myös henkilöstöpula, tarvitsemme tuottavuuden lisäämiseksi toiminnan uudelleenorganisointia, joka tuo pysyviä taloudellisia vaikutuksia. Nämä järjestelyt voivat johtaa mahdollisiin palvelussuhteen ehtojen muutoksiin, minkä vuoksi neuvottelujen piirissä on koko henkilöstö, sanoo aluehallituksen puheenjohtaja Kari-Matti Hiltunen tiedotteessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%