Uutiset

Tampere-Pirkkalan lentoasema palkittiin Vuoden 2022 lentoasema -tunnustuksella

today12.9.2023

Background
share close
Kuva Laura Vanzo / Visit Tampere

Lentoasemayhtiö Finavia on valinnut Tampere-Pirkkalan lentoaseman vuoden 2022 lentoasemaksi. Tunnustuksen perusteluissa kerrotaan matkustajien asiakastyytyväisyyden Tampere-Pirkkalan lentoasemalla olevan huippuluokkaa. Lisäksi aktiivinen yhteistyö alueen toimijoiden kanssa on mahdollistanut sujuvat yhteydet maailmalle liikennerakenteen muutoksista huolimatta.

‒ Haluamme Finaviassa antaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle Vuoden lentoasema -tunnustuksen ennen kaikkea vahvasta sidosryhmäyhteistyöstä ja asiakaslähtöisestä toimintakulttuurista, sanoo Finavian lentoasemaverkoston johtaja Jani Jolkkonen tiedotteessa.

Jolkkosen mukaansa Tampere-Pirkkalan lentoaseman liikennerakenne on muuttunut voimakkaasti, mikä näkyy muun muassa Air Balticin voimakkaana taloudellisena panostuksena ja reittien lisäyksenä. Finavian lentoasemaverkoston asiakastyytyväisyysmittauksissa Tampere-Pirkkalan lentoasema on suoriutunut erittäin hyvin, ja saanut positiivista palautetta muun muassa turvatarkastuksesta ja pysäköintijärjestelyistä.

Tampere-Pirkkalan lentoasema on niin kutsuttu yhteistoimintakenttä, jota käytetään sekä siviili- että sotilasilmailuun. Lisäksi lentoasemalla on aktiivista lentokoulutustoimintaa. Vuonna 2022 lentoaseman kautta matkusti 168 328 matkustajaa, joista 95 prosenttia oli kansainvälisten lentojen matkustajia. Kokonaisuudessaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalla oli viime vuonna 23 454 lentoonlähtöä ja laskeutumista, joista kaupallisia lentoja oli 2 756.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%