Uutiset

Nokian ratapihahanke: Rakentamisen aloitus viivästyy asemakaavamuutoksen valituksen takia

today27.9.2023

Background
share close

Nokian matkakeskusalueen asemakaavan muutoksesta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, kertoo Väylävirasto. Valituksen takia tulevan matkakeskusalueen asemakaava ei ole lainvoimainen.

Nokian ratapihan kehittämishankkeen rakennustyöt oli tarkoitus aloittaa syksyllä 2023. Asemakaavamuutoksen valituksen takia rakentamisen aloitus viivästyy vähintään puolella vuodella.

-Valitettavasti Nokian ratapihahankkeen rakentamisen aloitus viivästyy, sillä kaikkia suunnitelman mukaisia rakennustöitä ei voida aloittaa ilman lainvoimaisia rata- ja katusuunnitelmia, kertoo projektipäällikkö Terhi Haapaniemi Väylävirastosta.

Nokian ratapihalle on tarkoitus rakentaa esimerkiksi uusi välilaituri, uusi alikäytävä ja nykyistä paremmat liityntäpysäköintipaikat. Hankkeen tavoitteena on parantaa muun muassa matkaketjujen toimivuutta, parantaa junaliikenteen täsmällisyyttä sekä mahdollistaa lähijunaliikenteen kasvu Nokialla.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että hankkeen rakentamisen aloitus viivästyy vähintään puolella vuodella.

-Kaupunki on pyytänyt hallinto-oikeudelta nopeutettua käsittelyä, mutta valituksen käsittelyprosessi voi olla silti pitkä, jopa yhden tai äärimmillään kaksi vuotta. Aikataulun epävarmuus on valitettavaa ja emme pysty ennustamaan prosessin kestoa. Onneksi voimme hyödyntää käsittelyaikaa hankkeen valmisteluihin, kertoo Nokian kaupungin maankäyttöjohtaja Kari Stenlund tiedotteessa.

Väylävirasto edistää hanketta muun muassa hiomalla rakentamissuunnitelmia sekä viimeistelemällä hankkeen urakka-asiakirjoja. Monet hankkeen hallinnolliset lupa-asiat ovat jo hyvällä mallilla. Nyt syksyllä Väylävirasto kuuluttaa Traficomin hyväksymästä Nokian ratapihan kehittämisen ratasuunnitelmasta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%