Uutiset

Käytätkö verkon myyntialustoja? Poliisi varoittaa myös myyjiä huijareista

today13.10.2023

Background
share close

Poliisille on tullut kymmeniä ilmoituksia siitä, että tavaraa eri myyntialustoilla myyvät henkilöt sopivat potentiaalisen ostajan kanssa kauppaa siten, että ostaja ehdottaa myyjälle käytettäväksi jotain kuriiripalvelua. Yleensä palvelun tuottaja viittaa ulkomaille. Tämän jälkeen potentiaalinen ostaja antaa myyjälle ohjeen, että myyjä maksaisi erilaisia maksuja ostajan puolesta etukäteen, jotta ostaja voisi ostaa myyjältä tuotteen kuriiripalvelun noutamana.

Yleensä myyjä myy tuotetta, joka maksaa muutamia satoja euroja. Ostajan ehdottama kuriiripalvelun käyttö ja siihen liittyvät etukäteismaksut ovat kuitenkin aina muutaman sadan euron kalliimpia, kuin itse tuote, jota myyjä myy. Tällaiseen kauppatapaan ei kannata lähteä, koska myyjä menettää lähes aina maksamansa rahat, eikä tuote tule edes myydyksi.

Petosrikosten tutkinnanjohtaja Tommi Juvonen haluaakin varoittaa nyt yleisesti myyjiä siitä, että jos myyt, älä rupea maksamaan ostajalle kuriiripalveluista, joita tosiasiallisesti ei ole edes olemassa.

-Poliisi pyytää, että myyjät vain myisivät omaisuuttaan eivätkä maksaisi ostajalle siitä, että ostaja lopulta ostaisi tuotteen monta sataa euroa kalliimmalla hinnalla kuin sitä alun perin myydään. Tällainen kauppatapa ei ole myyjän kannalta kannattavaa. Myyjien pitäisi sopia kaupat tuotteesta ja käyttää luotettavampia tapoja siihen, että ostajan ostama tuote toimitetaan ostajalle,  vaikka ostajan maksaman palvelun kautta. Ei ole kovin järkevää myydä 100 euron tuotetta ja maksaa itse ostajan pyynnöstä 300 euroa kuriiripalveluista, joita ei ole olemassa ja luottaa siihen, että ostaja maksaa tuotteesta sitten 400 euroa. Jotenkin maalaisjärjellä ajateltuna tällainen tapa ei ole kummankaan osapuolen kannalta järkevää, Juvonen toteaa.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%