Uutiset

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset voimaan Pirkanmaalla 26.10.2023 alkaen

today19.10.2023

Background
share close

Pirkanmaalla siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin pääasiassa torstaina 26.10.2023, samaan aikaan kuin suurimmassa osassa muutakin Suomea. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Talviajan alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään haastavien olosuhteiden vaikutusta onnettomuusriskiin.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tieosuuksilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h. Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta. Kantatiellä 58 Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 km:iin/h noin neljän kilometrin osuudella. Jaksolla on jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeyden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.

ELY-keskus muistuttaa, että Pirkanmaalla on vahva valkohäntäpeurakanta. Valkohäntäpeurat vaihtavat ravintopaikkaa useita kertoja päivässä ja liikehdintä on vilkasta erityisesti työmatkaliikenteen aikaan aamu- ja iltahämärässä. Tämä näkyy myös onnettomuustilastoissa. Loka-marraskuussa tapahtuu keskimäärin kolmannes koko vuoden valkohäntäpeuraonnettomuuksista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%