Uutiset

Poliisi varoittaa: huijarit pyytävät käteistä tilisiirtoa vastaan

today9.11.2023

Background
share close

Sisä-Suomen poliisi on viimeisen viikon aikana saanut useita ilmoituksia huijauksista, joissa erilaisilla avunpyynnöillä ihmiset on saatu nostamaan ja luovuttamaan käteistä rahaa tuntemattomille henkilöille. Apua pyytäneet henkilöt ovat onnistuneet vetoamaan ihmisten tunteisiin ja hyväntahtoisuuteen.

Sisä-Suomen poliisilaitokselle ilmoitetuissa tapauksissa ihmisiä on pyydetty tilisiirtoa vastaan nostamaan käteistä rahaa ja ihmisille on luvattu nostosta palkkio. Huijarit ovat esittäneet tekevänsä tilisiirron matkapuhelimen verkkopankin esittelysovellusta käyttäen. Todellisuudessa mitään tilisiirtoa ei ole tapahtunut.

Tällä kertaa Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella tapahtuneet huijaukset ovat pääasiassa tapahtuneet Tampereen keskustan alueella. Poliisin näkemyksen mukaan kyseessä on kuitenkin valtakunnallinen ilmiö.

Poliisi ohjeistaa ihmisiä olemaan erityisen pidättäytyviä nostamaan käteistä rahaa, mikäli sitä heiltä yllättävissä tilanteissa tullaan pyytämään. Jos et reaaliaikaisesti pysty toteamaan tilisiirtoa, niin hälytyskellojen tulisi soida sen varalta, että kyseessä voi olla mahdollinen huijaus.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%