Uutiset

Särkänniemi järjestää joulukuussa tapahtumauutuuden – luvassa valoa, iloa ja elämyksiä vuoden pimeimpään aikaan

today15.11.2023

Background
share close

Joulukuun puolivälissä Särkänniemessä järjestetään uutuustapahtuma Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla, joka saapuu tuomaan valoa, iloa ja elämyksiä vuoden pimeimpään aikaan. Taianomaiset visuaalisen taiteen teokset massiivisine valopylväineen herättävät huomiota kauempanakin, ja huvipuistoalueelle tuotuna tapahtuma tarjoaa taidetta kaikille aisteille.

Taiteilija Kari Kola toimii projektissa taiteellisena johtajana, ja hän on suunnitellut Särkänniemen huvipuiston alueelle Suomessa ennennäkemättömän valokokonaisuuden.

“Huvipuisto tarjoaa mahdollisuuden tapahtumalle, jollaista ei pystyisi kaupunkitilaan edes tekemään. Koko alueesta rakennetaan yksi suuri visuaalinen kokonaisuus, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Huvipuiston mittasuhteet, infrastruktuuri ja uniikit rakenteet toimivat erittäin hyvänä pohjana tällaiselle kokonaisuudelle”, kertoo taiteilija Kari Kola tiedotteessa.

Valoa, taidetta ja esiintyjiä

Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo odottaa uutuustapahtumaa innoissaan.
”Valkea on jotain aivan uutta ja uniikkia, tällaista ei ole tehty Suomessa koskaan ennen. Yleensä pimeällä kaudella puhutaan huvipuiston valaisemisesta, nyt valolla ja muilla elementeillä luodaan kokonainen surrealistinen satumaailma”, Aarresuo kuvailee.

Huvilaitteet eivät ole avoinna tapahtumassa, vaan huvipuistoalueen elämykset luodaan valon, taiteen, musiikin ja esiintyjien avulla. Valkean tapahtumapäivinä Särkänniemessä vietetään myös Koiramäen joulua.

Mukana Valkean taiteilijakollektiivissa ovat Kari Kola, Jouni Väänänen, Antti Kulmala, Samuli Halla, Rami Saarikorpi, Aleksandra Stratomitovic, Michel Suk, Kari Alonen, Tommi Aunola, Tuomo Lehikoinen, Katja Kouvolainen, Ochoresotto, TipTop Walkers ja Ritva Muikku.

Tapahtuma järjestetään Särkänniemessä 15.–17. joulukuuta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%