Uutiset

Pirkanmaan aluehallitus hyväksyi yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen ja palveluverkon ensimmäiset osat toimeenpantavaksi

today20.11.2023

Background
share close

Pirkanmaan aluehallitus hyväksyi tänään maanantaina 20.11.2023 yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen ja palveluverkon ensimmäiset osat toimeenpantavaksi.

Hallitus hyväksyi vastaanottotoiminnan, työikäisten sosiaalipalvelujen, vuodeosastojen ja kiirevastaanottojen palveluverkon sekä ikäihmisten palveluja koskeva ohjelman toimeenpantavaksi. Aluehallitus lisäsi palveluverkkopäätökseen joitakin tarkennuksia. Niin ikään uudistuksia tukevien yhteistoimintaneuvottelujen tulos hyväksyttiin.

Aluehallitus päätti maanantaina sote-asemaverkostosta esityksen mukaisesti. Suppeamman palvelun lähiasemista päätetään ensi syksyyn mennessä, kun palveluverkon kokonaisuus ja palvelukonseptit ovat selvillä. Korvaavien liikkuvien palvelujen kokeilu käynnistyy alkuvuodesta Kurussa, Luopioisissa ja Punkalaitumella.

Asukkailta ja toimielimiltä saatu palaute on otettu huomioon muun muassa kiirevastaanottojen ja vuodeosastojen verkostossa. Mänttä-Vilppulan vuodeosaston toiminta jatkuu nykyisellään vuoden 2030 loppuun saakka. Niin ikään Oriveden ja Pirkkalan vuodeosastojen toimintaa jatketaan vuosille 2026–2027. Vuodeosastojen sairaansijojen kokonaismäärä ei tehdyllä päätöksellä vähene.

Aluehallitus hyväksyi ponnen, jonka mukaan Valkeakosken yöpäivystyksen tilannetta seurataan tarkasti kevään aikana, ennen yöpäivystyksen sulkemista kesäkuussa. Aluehallitus päätti yksimielisesti, että se seuraa puolivuosittain ikäihmisten palvelujen ohjelmaa ja tarvittaessa korjaa sitä. Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset, väestöennusteen kehittymisen ja väestön palvelutarpeen muutokset otetaan huomioon. Jos tulorahoitus kasvaa, ohjelma otetaan uudelleen tarkasteltavaksi. Ikäihmisten ohjelmassa seurataan myös palveluiden piiriin pääsyä ja jonotilannetta. Ohjelman toteutumisesta raportoidaan myös aluevaltuustossa.

Palveluverkon tähänastinen kokonaisuus ja maanantaina hyväksytty toimitilaohjelma menevät tiedoksi aluevaltuustolle tammikuussa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%