Päivän haastattelu

Kaikkea Kiviniemeltä kertoo kauppiasperheen ja Parkanon historiasta

today19.12.2023 5

Background
share close

Taina Kiviniemi-Mäkelän kirjoittama Kaikkea Kiviniemeltä -kirja on kattava läpileikkaus parkanolaisen kauppiasperheen vaiheista, mutta myös hieno ajankuva koko Parkanon historiasta. Kiviniemi-Mäkelä kertoi kirjaprojektista SUN Radion haastattelussa.

Tavaratalo Kiviniemi oli parkanolainen perheyritys, joka vuosien saatossa kasvoi Parkanon suurimmaksi työnantajaksi kaupan alalla. Se sijoittui aikanaan alallaan myös maakunnallisesti Pirkanmaan kärkiryhmään ainoana Tampereen ulkopuolelta.

Alun perin Laina ja Kauko Kiviniemen 1935 perustama sekatavarakauppa laajeni 50 vuoden aikana seitsemäksi eri liikeyritykseksi: Niitä olivat K-Tavaratalo, Rauta- ja maatalous, Esso, Kesport, K-Vaatehuone, Toyota-automyynti ja kodinkoneliike.

Taina Kiviniemi-Mäkelän apuna kirjaprojektissa merkittävässä roolissa oli myös Marja Tuomisaari, joka oikoluki, tiivisti ja elävöitti tekstiä. Kirjan taiton teki Mainostoimisto Säkän Tuire Mäkinen. ”Kirjan ulkoasu onnistuneesti muistuttaa kohdettaan, eli sekatavarakauppaa. Tuire sai leikitellä eri fonteilla sekä väreillä”, kertoo Taina Kiviniemi-Mäkelä.

Kuuntele Taina Kiviniemi-Mäkelän haastattelu alta:

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%