Uutiset

Tampere jälleen Suomen vetovoimaisin kaupunki

today9.1.2024

Background
share close

Taloustutkimuksen loppuvuonna 2023 toteuttaman Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimuksen mukaan peräti 38 prosenttia 15-79 -vuotiaista suomalaisista voisi ajatella asuvansa Tampereella. Toiseksi suosituin kaupunki on Helsinki, jossa voisi kuvitella asuvansa 33 % suomalaisista, ja kolmantena on Turku 29 prosentilla. Kaikkien näiden kolmen vetovoima on kasvanut 2 prosenttiyksikköä vuodesta 2022. Muuttotilanteessa pohditaan etenkin asunnon löytymistä, asuinalueen viihtyisyyttä ja perusarjen sujumista.

Neljänneksi suosituimman kaupungin, Espoon, suosio on kasvanut eniten, 3 prosenttiyksikköä. Lisäksi kymmenen suosituimman kaupungin joukkoon yltävät Jyväskylä, Hämeenlinna, Kuopio, Porvoo, Vantaa ja Oulu.

-Kiinnostavin kunta löytyy lähes poikkeuksetta aina vastaajan omasta maakunnasta ja nimenomaan oman maakunnan suurimmasta kaupungista. Valtakunnallista suosiota on erityisesti Tampereella, joka yltää Pirkanmaan lisäksi seitsemässä maakunnassa asuvien TOP 3 suosituimpien kaupunkien listalle. Tampereen vetovoimalla on siis laajuutta, kertoo tiedotteessa Senior Insight Manager Timo Myllymäki Taloustutkimuksesta.

Maakunnista mieluisin on Uusimaa, missä lähes puolet (48 %) vastaajista voisi ajatella asuvansa. Seuraavaksi mieluisimmat ovat Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi, lisäksi Lappi, Keski-Suomi ja Kanta-Häme yltävät yli 20 % osuuteen. Näistä erityisesti Varsinais-Suomen suosio on lisääntynyt, mutta myös Uusimaa ja Pirkanmaa houkuttelevat aiempaa useammin. Lapin mieluisuus on pysynyt suunnilleen ennallaan. Yleisesti voidaan sanoa, että kiinnostus asua eri puolilla Suomea on aiempaa yleisempää, sillä eri maakuntia mainitaan useammin kuin aiemmassa, vuoden 2022 tutkimuksessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%