Uutiset

Ilmasotakoulun Hawkit siirtyvät tilapäisesti Pirkkalaan, ensi viikolla ne harjoittelevat Hornettien kanssa – soihtuja ja matalalentoja tiedossa

today19.1.2024 1

Background
share close
PIRKKALAN taivaalla nähdään ja kuullaan lähimmän kuukauden aikana tavallista enemmän hävittäjiä, kun Ilmasotakoulun Hawk-koulutus siirtyy tilapäisesti Tikkakoskelta Pirkkalaan. Arkistokuva: Antti Jokinen

ILMAVOIMAT on päättänyt siirtää Hawk-lentokoulutustoiminnan tilapäisesti Tikkakoskelta Pirkkalaan kiitotien routavaurioiden aiheuttaman irtokiviriskin vuoksi.

Ensi viikolle ajoitettu Hawk- ja Hornet-kalustoa koskeva DACT-teemaviikko siirtyy myös toteutettavaksi Pirkkalassa ja sen lähialueilla. Grob-alkeiskoulukoneilla jatketaan toimintaa Jyväskylän kentällä edelleen normaalisti.

DACT-viikon aikana Pirkkalasta lennetään kuudella Hawk-suihkuharjoituskoneella ja kahdella F/A-18 Hornet -hävittäjällä koulutuslentoja. Ne ajoittuvat maanantaista torstaihin kello 8–17 ja perjantaina kello 8–14.

Osa lennoista lennetään matalalla. Suojavarustukseen kuuluvat soihdut saattavat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

HAWKIEN siirron syynä on se, että vaihteleva sää ja kovat pakkaset ovat aiheuttaneet tänä vuonna Tikkakosken kiitotielle tavallista enemmän halkeamia, joista irtoavat kivet voivat johtaa suihkukonemoottorin vaurioon ja aiheuttaa merkittäviä korjaustarpeita. Ilmavoimat haluaa siirrolla välttää tämän riskin toteutumisen.

Tämän hetkisen suunnitelman mukaan Hawkit palaavat Tikkakoskelle noin kolmen viikon kuluttua, kun Finavia on suorittanut helmikuulle ajoitetut kentän pinnan korjaustoimet.

Kirjoittaja: Radio SUN

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%