Uutiset

Epäillyt esiintyivät tekstiviesteissä asianomistajien lapsina – huijasivat yhteensä yli 67 000 euroa

today13.2.2024

Background
share close

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa useita henkilöitä epäillään törkeistä petoksista. Rikossarjaan kuuluu 17 tapausta, joissa 25-vuotias pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa huijasivat asianomistajilta rahaa. Epäillyt rikokset tapahtuivat syksyllä 2023.

Epäillyt tekivät petossarjassa tekstiviestihuijauksia, joissa väitettiin asianomistajan lapsen tarvitsevan nopeasti rahaa esimerkiksi puhelimen hajoamisen takia. Huijausviestejä lähetettiin yli 13 000, ja uhrit asuivat eri puolella Suomea.

Pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa saivat huijattua noin 67 000 euroa eri henkilöiltä. Yleensä siirretyt rahasummat olivat kerrallaan muutamia tuhansia euroja.

Tekojen jälkeen epäillyt nostivat rahat käteisenä useista pankkiautomaateista Helsingissä. Rahat jaettiin epäiltyjen kesken sen mukaan, miten suuressa roolissa kukakin oli ollut teossa.

– Epäillyt saivat rikoksilla huomattavaa hyötyä. Petossarja oli kokonaisuutena arvioiden törkeä, koska rikokset tehtiin suunnitelmallisesti, asiaomistajia oli useita ja rikoksilla saatu taloudellinen hyöty oli huomattava, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu tiedotteessa.

Esimerkiksi eräässä tapauksessa asianomistajat saivat tekstiviestin, jonka mukaan heidän lapsena puhelin oli hajonnut ja puhelinnumero vaihtunut. Viesteissä pyydettiin siirtämään rahaa kahdelle tilille, ja asianomistajilta huijattiin yhteensä yli 10 000 euroa.

Pääepäilty on edelleen vangittuna. Petossarja siirtyi syyteharkintaan 12. helmikuuta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%