Uutiset

Tammerkosken ratasillat peruskorjaukseen – lähijunaliikenne Tampere-Tesoma-Nokia katkeaa useaksi kuukaudeksi

today14.3.2024

Background
share close

Tammerkosken ratasiltojen korjaus Tampereella käynnistyy huhtikuussa ja jatkuu elokuun loppuun. Väyläviraston mukaan peruskorjaus on välttämätön, sillä yli satavuotiaat sillat ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Töistä aiheutuu liikenne- ja meluhaittaa, mutta niiden myötä siltojen käyttö voidaan varmistaa seuraavan 50 vuoden ajaksi.

Peruskorjauksessa siltojen yli kulkevat raiteet ja pölkyt uusitaan. Siltojen teräsosat hiekkapuhalletaan, maalataan ja palkkeihin lisätään lisäjäykisteitä sekä siltojen betoni- ja kivirakenteita kunnostetaan. Teräsosien hiekkapuhallus- ja maalaustyöt tehdään sääsuojan sisällä. Työt alkavat näkyä maastossa maaliskuun loppupuolella.

Korjaus tehdään silta kerrallaan. Töiden aikana toinen silta vuorollaan suljetaan raideliikenteeltä, mikä aiheuttaa muutoksia liikenteeseen. Kaukojunaliikenne säilyy ennallaan, mutta lähijunaliikenne Tampere-Tesoma-Nokia väliltä joudutaan perumaan 15.4.–6.8. VR ja Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedottavat liikennemuutoksista omissa kanavissaan. Nysse on kertonut lisäävänsä lähijunakatkon ajalle bussilinjan 70 vuoroja.

Alun perin vuonna 1893 rakennettujen ja vuonna 1974 nykyiset päällysrakenteensa saaneiden Tammerkosken ratasiltojen korjaustoimenpiteillä saavutetaan silloille 50 vuotta lisää käyttöikää, kertoo Väylävirasto tiedotteessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%