Uutiset

Keskusrikospoliisi tutkii Juupajoella ja Ruovedellä tapahtuneita väkivaltarikoksia

today17.4.2024

Background
share close

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan tiistaina Juupajoella väkivaltarikostehtävällä alkunsa saaneista tapahtumista.

Poliisi sai tiistaina 16. huhtikuuta noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. Kun poliisi saapui paikalle, rikoksista epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, oli jo poistunut paikalta.

Väkivaltarikoksen uhri, vuonna 1991 syntynyt nainen, ja epäilty tunsivat toisensa. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.

Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta.

Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa. Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit joutuivat käyttämään tilanteessa asetta. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja. Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Lisäksi poliisi tekee kuolemansyyn selvittämisen.

– Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista.

Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta. Poliisien aseen käytön tutkinnan osalta tiedotusvastuu on syyttäjällä.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%