Uutiset

TTT:n uusi toimitusjohtaja on Janne Auvinen ja taiteellinen johtaja Miko Jaakkola

today26.4.2024

Background
share close

Kansallisena päänäyttämönä toimivan Tampereen Työväen Teatterin johtajakaksikko on valittu. Hallitus nimitti toimitusjohtajan tehtävään tapahtuma- ja kulttuurialan johtotehtävissä ansioituneen teatteritaiteen maisterin Janne Auvisen. Taiteelliseksi johtajaksi nimitettiin teatterinjohtaja, ohjaaja, teatteritaiteen maisteri Miko Jaakkola. Ennen nimitystä kuultiin teatterin henkilökuntaa, joka antoi molemmille valituille yksimielisen tukensa.

“Niin Janne Auvisella kuin Miko Jaakkolalla on vankka kokemus merkittävien kulttuurilaitosten johtotehtävistä”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen. “On tärkeää, että TTT:ssä tehdään näkemyksellistä ja korkeatasoista teatteria tavalla, joka on yleisöä kiinnostavaa ja taloudellisesti kestävällä pohjalla. TTT:ssa nähdään esityksiä, joita muilla teattereilla ei ole. Johtajien yksi keskeisimmistä tehtävistä on henkilöstön työhyvinvoinnin edistäminen.”

Janne Auvinen vastaa toimitusjohtajana Tampereen Työväen Teatteri Oy:n strategian toteuttamisesta, taloudesta ja henkilöstöjohtamisesta. Hän on myös taiteellisen johtajan esimies. Taiteellinen johtaja Miko Jaakkola johtaa teatterin taiteellista toimintaa, suunnittelua ja kehittämistä. Hän päättää teatterin ohjelmistosta ohjelmistosuunnittelun ja -valintojen prosessin mukaisella tavalla sekä toimii taiteellisen henkilökunnan esihenkilönä.

Uusi johto aloittaa tehtävissään lokakuussa. Tällä välin TTT:n väliaikaisena toimitusjohtajana toimii edelleen Jaana Ikonen ja väliaikaisena taiteellisena johtajana Hanna Suutela

Miko Jaakkola on valmistunut Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön koulutusohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2000. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus teatterinjohtajan tehtävistä. Hän on työskennellyt Kotkan kaupunginteatterin johtajana vuodesta 2017. Tätä ennen hän työskenteli Kajaanin kaupunginteatterin sekä Teatteri Takomon johdossa. Tampereen Teatterikesän taiteellisessa johtoryhmässä Jaakkola työskenteli vuosina 2015-2018. Jaakkola on ohjannut noin 60 teatteriesitystä, kirjoittanut sekä dramatisoinut näytelmiä ja tehnyt lukuisia videosuunnitteluja. Hänet on palkittu Näyttämötaiteen valtionpalkinnolla 2002 (yhdessä Todellisuuden tutkimuskeskuksen kanssa) sekä Vuoden ohjaaja Thalia-palkinnolla 2011. Jaakkola ohjaa parhaillaan  syksyllä Kotkassa kantaesityksensä saavaa Tim Burtonin elokuvaan ja Daniel Wallacen romaaniin perustuvaa musikaalia Big Fish – kalajuttuja.

Janne Auvinen on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 1995. Auvinen on työskennellyt Verkatehdas Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen Auvinen toimi Logomon tapahtumajohtajana Turussa vuosina 2012-2019. Hänen kaudellaan Logomo nousi Suomen merkittävimpien kulttuuri-, viihde- ja tapahtumakeskusten joukkoon. Auvisella on yli 30 vuoden johtajakokemus erilaisista koulutus- ja taideorganisaatioista. Auvinen on myös ansioitunut esitystilasuunnittelija. Hän on osallistunut lukuisten arvostettujen kulttuurilaitosten, kuten Suomen Kansallisteatterin, Musiikkitalon, Logomon, Verkatehtaan ja Wuxi Grand Theatren toiminnalliseen suunnitteluun niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on Aalto-yliopistossa väitöskirjatutkijana ja tekee tutkimusta esitystiloista. Auvinen on myös kehittänyt esittävän taiteen ja tapahtuma-alan toimintaa useassa luottamustehtävässä. 

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%