Uutiset

Tampereen postikeskuksen muutokset uhkaavat 120 työpaikkaa

today6.5.2024

Background
share close

Posti kertoo aloittavansa muutosneuvottelut ja suunnittelee muutoksia osoitteettomien mainosten ja ilmaislehtien palveluihin sekä Tampereen postikeskuksen toimintaan

Posti suunnittelee poistavansa palvelutarjoamastaan osoitteettomat mainosjakelut ja muut massapostitukset kuten ilmaislehtien jakelun vuoden 2025 alusta. Suunnitelmat eivät koske valtakunnallisesti tarjolla olevia osoitteellisia kirje-, markkinointi- tai lehtipalveluita koteihin ja yrityksiin.

Lisäksi Posti suunnittelee Tampereen Perkkoonkadulla sijaitsevan postikeskuksen toiminnan uudelleenorganisointia. Työn määrään vaikuttavat suunnitelmat investoida uusiin postinkäsittelyä tehostaviin lajittelukoneisiin ja keskittää koneellinen postinkäsittely Helsinkiin.

Molemmilla yllä mainituilla muutoksilla arvioidaan olevan henkilöstövaikutuksia, ja Posti on tänään 6.5. kutsunut henkilöstön edustajat muutosneuvotteluihin. Palvelutarjoamamuutosten henkilöstövaikutukset selviävät alueellisissa muutosneuvotteluissa. Alustavan arvion mukaan näiden muutosten arvioidaan johtavan enintään 130 työntekijän vähennykseen. Neuvotteluissa selvitetään, voidaanko suuri osa mahdollisista henkilöstövähennyksistä toteuttaa eläke- tai muilla järjestelyillä. Muutoksella arvioidaan olevan suoria tai välillisiä vaikutuksia myös Postin kumppaneina toimiviin yrityksiin. Tampereen postikeskuksen muutosten arvioidaan johtavan enintään 120 työntekijän vähennykseen.

Suunnitellut muutokset pyritään toteuttamaan niin, että irtisanomiset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Henkilöstöä pyritään parhaan mukaan tukemaan tässä haastavassa muutostilanteessa muun muassa etsimällä vapaaehtoisia ratkaisuja ja tarjoamalla koulutusta. Posti työllistää Suomessa noin 15 000 henkilöä.

Suunnitellut muutokset Tampereen postikeskuksen toimintaan

Posti suunnittelee Tampereen postikeskuksen toiminnan uudelleenorganisointia. Tällä hetkellä yksikössä tehdään sekä pakettilajittelua ja terminaalityötä että kirjeiden ja lehtien jakeluun liittyvää käsin tehtävää esityötä, koodausta ja selvityksiä. Yksikön toimintaa on tarkasteltava muuttuvassa tilanteessa, jotta suunniteltujen investointien sekä muutosten jälkeen varmistamme tehokkaan toiminnan.

”Muutokseen Tampereella vaikuttavat suunnitelmat investoida uusiin postinkäsittelyä tehostaviin lajittelukoneisiin ja keskittää koneellinen postinkäsittely Helsinkiin. Haluamme suunnitellun uudelleenorganisoinnin myötä vahvistaa myös keskuksen kykyä vastata entistä paremmin verkkokauppa-asiakkaidemme tarpeisiin osana Postin valtakunnallista lajitteluverkostoa. Tämä edellyttää nykyisten toimintamallien ja työtehtävien tarkastelua, ja joudumme käynnistämään muutosneuvottelut. Pyrimme parhaamme mukaan tukemaan henkilöstöämme tässä haastavassa muutostilanteessa”, sanoo Ari Mäntyvaara, joka vastaa Tampereen postikeskuksen toiminnasta.

Suunnitellulla uudistamisella ei ole vaikutusta Postin asiakkaisiin tai palveluihin: kaikki lähetykset toimitetaan nyt ja jatkossa sovitusti perille.

Osana muutosta yksikkö tullaan nimeämään virallisesti Tampereen logistiikkakeskukseksi. Verkkokauppa- ja jakelupalvelut -liiketoiminnalla on tällä hetkellä logistiikkakeskukset Vantaalla, Liedossa ja Seinäjoella.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%