Uutiset

Poliisi pidättänyt parikymppisen miehen epäiltynä Valkeakosken henkirikoksesta

today26.5.2024

Background
share close

Poliisi tiedotti aiemmin sunnuntaina 26. toukokuuta, että Valkeakosken henkirikokseen liittyen on otettu kiinni yksi mies. Poliisi epäilee tällä hetkellä häntä taposta ja törkeästä lapsen raiskauksesta.

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut Valkeakoskella 25. toukokuuta ilmi tulleen henkirikoksen taktista- ja teknistä tutkintaa. Esitutkinta on edennyt suunnitelmallisesti ja poliisi on edistynyt asian selvittämisessä. Poliisille on syntynyt alustava käsitys perjantain ja lauantain välisen yön tapahtumien kulusta.

Poliisi on sunnuntaina 26. toukokuuta pidättänyt vuonna 2005 syntyneen valkeakoskelaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta ja lapsen törkeästä raiskauksesta. Nimikkeet saattavat esitutkinnan aikana muuttua. Poliisi otti miehen kiinni omien esitutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella.

– Kyseessä on alaikäiseen kohdistunut erittäin vakava väkivaltarikos, minkä takia poliisi ei uhrin yksityisyyden suojelemiseksi tarkenna tekotapaa tai -paikkaa, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista sanoo.

Poliisin tietoon on tullut eri lähteistä, että Valkeakosken henkirikokseen on sosiaalisessa mediassa liitetty ulkomaalaistaustaisia tai ulkomaalaisia henkilöitä. Poliisi toteaa, että epäillyllä ei ole ulkomaalaistaustaa.Lisäksi poliisi muistuttaa, että jos ilmoittaa henkilön nimen ja yhdistää hänet rikokseen, josta häntä ei kuitenkaan epäillä, saattaa syyllistyä rikokseen. Myöskään tapahtumapaikalta kuvattua materiaalia, joissa mahdollisesti näkyy henkilöitä tai uhri, ei saa levittää yleisesti sosiaalisessa mediassa tai toiselle henkilölle.

Poliisi pyytää myös mahdollisia silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 24-02 liikkuneilta henkilöiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Tutkinnasta tiedotetaan lisää aikaisintaan maanantaina kello 14.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%