SUN Kesä 2024

Avovesiuinnissa pääsee lähelle luontoa

today3.6.2024

Background
share close

Kesäsykkeellä-ohjelmassa käsiteltiin avovesiuintia Simo Hillon kanssa Pyhäjärven rannalla. Simo kertoi avovesiuinnin tuovan rauhaa, yhteyttä luontoon ja elämyksellisyyttä. Avovesiuinti eroaa tavallisesta pulikoinnista määrätietoisen matkan uimisella, yleensä vähintään 200–500 metriä. Märkäpuvut lisäävät kelluvuutta ja mukavuutta, ja sopivia ensimmäisiä märkäpukuja saa noin 300 eurolla.

Turvallisuuden vuoksi suositellaan uintipoijua, hyviä avovesiuintilaseja, kirkasta uimalakkia ja märkäpukua. Turvallisuudessa tärkeää on varusteiden tarkistaminen, suunnan tarkistaminen, ja uinnin ilmoittaminen muille. Kokeneemman uimarin kanssa uiminen ja kurssit lisäävät turvallisuutta ja osaamista.

Pirkanmaalta Simo suosittelee uintipaikoiksi Onkijärveä, Pirkkalan Loukonlahtea ja Kangasalan Vesaniemeä. Simo jakoi myös mieleenpainuvia kokemuksiaan avovesiuinneista, kuten uintiretkistä Herämaajärvellä ja Pohjois-Irlannin vesissä, joissa hän kohtasi luontoa läheltä.

Simo rohkaisee kaikkia kokeilemaan avovesiuintia, koska se tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja rauhoittavaa vaikutusta. Hän suosittelee aloittelijoille kursseja ja uintikavereiden etsimistä turvallisuuden ja mukavuuden lisäämiseksi.

Kuuntele haastattelu alta:

Kirjoittaja: Miia Kahila

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%