SUN Kesä 2024

Varhaisperuna – kesän suosittu herkku

today10.6.2024

Background
share close

Peruna on keskeinen osa suomalaisten ruokakulttuuria, ja se näkyy erityisesti kesäkaudella, kun varhaisperuna saapuu markkinoille. Tämä herkku on monelle suomalaiselle odotettu ja rakastettu, ja se kuuluu niin arkeen kuin juhlaan. Kalajoella sijaitsevan Veljekset Kuusiston tilan toimitusjohtaja Antti Kuusisto kertoo, että perunan viehätys piilee sen helppokäyttöisyydessä ja muuntautumiskyvyssä.

Varhaisperuna on erityisen odotettu herkku alkukesästä. Perinteisesti sitä nautitaan voin, tillin ja sipulin kera, mutta sitä voidaan myös grillata, käyttää perunasalaatteihin tai paahtaa uunissa. Kuusiston perheessä paahdetut uuniperunat onkin erityinen herkku, jota nautitaan usein salaatin, tsatsikin ja savulohen kanssa.

Kalajoella perunanviljelykausi on alkanut hyvin. Hyvät istutusolosuhteet ja odotettavissa olevat sateet lupaavat hyvää satoa. Kuusisto toivoo, että sään ääri-ilmiöiltä vältytään, jotta saadaan laadukasta ja runsasta satoa.

Kuuntele Antti Kuusiston haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%