SUN Kesä 2024

Toijalan Taimitarhan valtava valikoima houkuttelee puutarhaintoilijoita läpi kesän

today11.6.2024

Background
share close

Kesän ensimmäistä Kesäretkeä vietetään Valkeakosken Sääksmäellä, jossa sijaitsee myös Toijalan Taimitarha. Yrittäjä Magnus Säteri kertoo, että Toijalan Taimitarhalla kasvatetaan kaikenlaisia puuvartisia monivuotisia kasveja ja toimitetaan niitä ympäri Suomea, sekä yksityisille että isommille organisaatioille ja kaupungeille. Taimitarhalla on monipuolinen valikoima, aktiivisessa myynnissä on noin 250-300 omaa tuotantoa olevaa lajia ja lajiketta, ja lisäksi reilu sata muualta tullutta lajiketta.

Yrityksellä on pitkä historia, sillä Magnus Säterin isoäiti aloitti toiminnan aikoinaan sivubisneksenä. Tarkkaa perustamisvuotta ei ole tiedossa, mutta vanhimmat dokumentit osoittavat nimen ”Toijalan Taimitarha” olleen käytössä jo vuonna 1964. Vuonna 1970 yritys siirtyi silloisen Sääksmäen kunnan Ritvalan kylään, jossa se toimii edelleen, vaikka kuntaliitoksen myötä kotikunta on nykyään Valkeakoski.

Säteri neuvoo kotipuutarhureita hyödyntämään taimitarhoja pitkin kesää. ”Kesällä valikoima on parhaimmillaan, erityisesti elokuussa, kun uudet taimet valmistuvat. Elokuu voi olla jopa paras hetki hankkia tiettyjä lajikkeita.”

Toijalan Taimitarhalle on helppo saapua, ja Säteri suosittelee vierailua kaikille, jotka haluavat erilaisen taimitarha kokemuksen. ”Meillä on paljon itse kasvatettuja kasveja, ja valikoima voi olla erilainen kuin muissa myymälöissä. Erityisesti pensasruusuja on laaja valikoima, jopa viisikymmentä erilaista lajiketta.”

Kuuntele Magnus Säterin haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%