Pirkanmaa

Aito Säästöpankki laajentaa nyt Varsinais-Suomeen

today12.6.2024 4

Background
share close

14-vuotias Aito Säästöpankki suuntaa nyt Varsinais-Suomeen. Se avaa Turun ydinkeskustassa Yliopistonkatu 27b:ssä samanlaisen modernin talouden valmentamon kuin sillä on Tampereen Hämeenkadun varrella. Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen muistuttaa, että säästöpankkitoiminta alkoi 200 vuotta sitten Turussa. Liki 492 000 asukkaan maakunta kuuluu Suomen kasvukäytävään ja on siten luontevaa toimintaympäristöä kasvunälkäiselle miljardipankille.

TOIMITUSJOHTAJA Pirkko Ahonen linjaa, että tulevaisuuttaan ja vakauttaan vaaliva pankki on läsnä siellä, missä kasvun ja kehityksen rattaat pyörivät myönteisesti eteenpäin. Konttorin on oltava uskottavalla paikalla.  
Toimitusjohtaja Pirkko Ahonen odottaa paljon Aito Säästöpankin rantautumiselta Varsinais-Suomeen. Pankki avaa konttorinsa Turussa tulevana syksynä.

Vuonna 2010 syntynyt Aito Säästöpankki varttui kotimaakunnassaan Pirkanmaalla, kunnes se pankkifuusioiden turvin hankki jalansijaa Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta. Molemmat ovat Pirkanmaan naapurimaakuntia, ja ne ovat osa maamme kasvukäytävää.

Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta hankkimansa kokemuksin turvin Aito Säästöpankki jalkautuu Varsinais-Suomeen. Ahosen mukaan Turun kaupunkiseutu on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista ja kehittyvistä talousalueista. Sen ympärillä on vaurasta maaseutua ja myönteisellä kasvu-uralla olevia seutukaupunkeja.

– Varsinais-Suomikin on Pirkanmaan naapurimaakunta. Neljän maakunnan alue on hyvin kompakti kasvu- ja kehitysstrategiaamme ajatellen. Kaikkia maakuntia yhdistää myönteinen tekemisen meininki, Ahonen tilittää.

Ahonen tuntee johtamansa pankin uuden reviirin, sillä hän työskenteli vuosina 2003 – 2006 Danske Pankissa Turussa perustaen Kaarinan konttorin.

– Turku on muun muassa merkittävä koulutuskaupunki, joka kerää esimerkiksi Turun yliopistoon opiskelijoita kaikkialta maastamme, Ahonen tarkentaa.

Ahonen sanoo Varsinais-Suomen olevan myös valtakunnallisesti merkittävän teollisuuskeskittymän, joka on kuulu monipuolisuudestaan ja moderniudestaan.

Aito Säästöpankki alkoi pohtia toden teolla Varsinais-Suomi-vaihtoehtoa viime syksynä. Ahosen mukaan kaikki selvitykset näyttivät vihreää valoa.

AITO Säästöpankkia ennen Turkuun ovat asettuneet Someron Säästöpankki sekä Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta. Ahosen mukaan Säästöpankkiliittoon kuuluvat pankit haluavat yhdessä vahvistaa Säästöpankkiryhmän läsnäoloa ja markkinaosuutta varsinaissuomalaisten elämänpiirissä.

– Niin yksityisasiakkaiden kuin yritysasiakkaiden potentiaali tarjoaa meille kaikille kasvumahdollisuuksia. Satsaamme kaikkiin asiakasryhmiin, mutta erityisesti keskitymme varainhoitopalveluiden tarjoamiseen, Ahonen toteaa.

– Finanssikenttä elää koko ajan. Esimerkiksi Handelsbanken myy liiketoimintansa. Tällaisissa murroksissa asiakkaat etsivät uudenlaisia yhteistyökumppaneita, Ahonen kertoo.

– Kun talous piristyy, ja ihmiset ja yritysmaailma aktivoituvat, pankin on oltava valmiina ottamaan asiakkaita sisään ja palvelemaan heitä ripeästi. Talouden suhdanne on lähdössä nousuun, Ahonen ennakoi.

Ahonen on vakuuttunut, että neljässä maakunnassa toimiva Aito Säästöpankki on aikaisempaa kiinnostavampi paitsi asiakkaiden myös työntekijöiden silmissä. Hän korostaa, että pankkialan ammattilaisista on oikeasti pulaa, ja päteville ihmisille on aina tarjolla työtehtäviä.

– Digimaailmassa pankkialan osaaja voi työskennellä hyvin paljon etänä. Olen vakuuttunut, että Aito Säästöpankki on vetovoimainen työnantaja toiminta-alueensa moni-ilmeisyyden ansiosta. Tarjoamme vetovoimaisia urapolkuja, Ahonen sanoo.

Juha Aitos toimii Turun Yliopistonkadulle avattavan Aito Säästöpankin uuden konttorin johtajana.
AITO Säästöpankki on palkannut turkulaisen Juha Aitoksen luotsaamaan pankin toimintaa Varsinais-Suomen valtaamisessa.

– Toimintaamme Turun alueella rakentamaan etsimme johtajan, jolla on vankka kokemus finanssialalta, uusasiakashankinnasta, verkostoitumisesta sekä tiimin johtamisesta. Nämä kriteerit täyttyivät valitessamme tehtävään Juha Aitoksen, Ahonen valottaa johtajavalintaa.

Turun konttoriin palkataan viisi pankkialan osaajaa.

– Toimin viisi viime vuotta rahoitusalalla yrittäjänä ja sitä ennen parinkymmenen vuoden ajan Nordeassa monissa eri tehtävissä. Aito Säästöpankissa minulle avautui ainutlaatuinen mahdollisuus päästä perustamaan uutta konttoria ja vielä omille kotikulmille. Näen täällä erityisen paljon potentiaalia etenkin yritysrahoituksessa, johtajaksi Aito Säästöpankkiin Turun alueelle kesäkuun alusta alkaen nimitetty Juha Aitos sanoo.

– Etsimme rivejämme täydentämään erityisesti yritysasiakasliiketoiminnan, varallisuudenhoidon ja henkilörahoituksen osaajia. Nämä paikat aukeavat hakuun tällä viikolla. Sopivien henkilöiden löydyttyä ja konttorin remontin valmistuessa pääsemme avaaman Turun konttorin ovet. Tämä tapahtuu vielä tämän syksyn aikana, Aitos aikatauluttaa.

Aito Säästöpankilla on nyt 71 900 aktiivista asiakasta. Pankin taseen loppusumma oli viime vuoden lopussa 1,33 miljardia euroa. Sillä on luottoja 1,47 miljardia euroa. Vuoden 2023 liikevoitto oli 20,5 miljoonaa euroa. CET1-vakavaraisuusluku on 23,89 prosenttia.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%