SUN Kesä 2024

Lukuelämyksiä aurinkotuolissa: Mustat kalat

today14.6.2024

Background
share close

Kesä on dekkareiden ja klassikoiden aikaa, ja tällä kertaa Sastamalan kaupunginkirjaston informaatikko Tuula Portinin valinta osuu molempiin kategorioihin: Eeva Tenhusen dekkariklassikko ”Mustat kalat”, joka ilmestyi vuonna 1964.

Tenhusen esikoisteos kuljettaa lukijan kesäiseen Savonlinnaan, jossa päähenkilö Liisa Rautasalo, nuori opiskelija, työskentelee oppaana Olavinlinnassa. Kesä on kuuma ja ukkostaa, ja linna on täynnä turisteja, luoden kansainvälisen tunnelman. Liisan kesä muuttuu dramaattisesti, kun yhdellä opaskierroksella linnasta löytyy ruumis.

Mustat kalat on perinteinen arvoitusdekkari, joten juonipaljastuksia tai murhaajan henkilöllisyyttä ei tässä paljasteta. Portin suosittelee tätä kirjaa kotimaisten vanhojen dekkareiden ystäville ja niille, jotka pitävät vähemmän väkivaltaisista rikosromaaneista. Tenhusen muutkin teokset ovat hyvin saatavilla kirjastoista ilman pitkiä varausjonoja, joten tämän teoksen jälkeen voi jatkaa muiden Tenhusen dekkareiden parissa.

Kuuntele tarkempi esittely kirjasta:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%