SUN Kesä 2024

Metsässä juoksemisen nautinto

today15.6.2024 3

Background
share close

Polkujuoksu vie harrastajat metsien kapeille poluille, kauas sorateiltä. Juoksualusta voi olla täynnä juuria ja kiviä, mikä tekee tästä lajista teknisesti haastavan ja monipuolisen. Miia Kahilan haastattelussa Kesäsykkeellä -ohjelmassa on Manu Humppi, kokenut polkujuoksija, joka löysi lajin suunnistuksen kautta aikuisena. Metsässä juokseminen tarjosi hänelle mielekkäämmän kokemuksen kuin asfalttijuoksu ja monille juoksijoille pehmeämpi maasto on myös turvallisempi vaihtoehto koville alustoille.

Polkujuoksu tarjoaa harrastajalleen vaihtelua vuodenajan ja sään mukaan, joten tututkin reitit voivat tuntua uusilta eri vuodenaikoina. Talvella polkujuoksu on erityisen mukavaa, sillä lumipeite tasoittaa maaston.

Pirkanmaan alueen polut vaihtelevat kivisistä ja juurakkoisista maastoista suopolkuihin. Ulkomaiset juoksijat yllättyvät usein suomalaisen polkujuoksun vaativuudesta, joka edellyttää tarkkaa askellusta. Lajin varusteet ovat yksinkertaiset: pitävät juoksukengät, trikoot ja paita riittävät peruslenkeille. Pidemmille matkoille tarvitaan juoksuliivi eväiden ja juomien kuljettamiseen.

Polkujuoksuyhteisön löytää helposti Facebookista (Tampere Trail Running) tai nettisivuilta (tamperetrailrunning.fi). Pirkanmaan Polkujuoksu Ry järjestää jäsenilleen tapahtumia ja muita aktiviteetteja, jotka lisäävät lajin yhteisöllisyyttä ja iloa.

Kuuntele haastattelu alta:

Kirjoittaja: Miia Kahila

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%