SUN Kesä 2024

Lukuelämyksiä aurinkotuolissa: Lucretian muotokuva

today18.6.2024

Background
share close

Maggie O’Farrellin teos ”Lucrezian muotokuva” avaa ikkunan 1500-luvun Italian historiaan ja kuvaa tarkasti Lucrezia de Medicin vaiheita. Kirjastonhoitaja Heidi Hosio Valkeakosken kaupunginkirjastosta suosittelee teosta erityisesti sen intensiivisen tunnelman ja kielellisen kauneuden vuoksi.

Lucrezia de Medici oli todellinen hahmo, jonka elämänkaarta O’Farrell seuraa uskollisesti historiallisin muutoksin. Kirja alkaa Medicien palatsista Firenzessä, jossa Lucrezia viettää nuoruutensa. Hänen herkkä ja taiteellinen luonteensa erottaa hänet sisaruksistaan. Hänen kohtalonsa sinetöityy, kun hänet naitetaan Ferraran herttualle. Vaikka alussa on toivoa, että Lucrezia voisi välttää historian julmuudet, hänen elämänsä Ferrarassa paljastuu vangitsevaksi ja alistavaksi.

Heidi Hosion mukaan kirjassa vangitsee erityisesti kielen ja kuvailun runsaus, joka saa lukijan eläytymään Lucretian tunteisiin ja kohtaloon. O’Farrellin kerronta luo lisäksi voimakkaan ja hieman pahaenteisen tunnelman, joka pitää lukijan otteessaan koko matkan ajan.

Kuuntele tarkempi esittely kirjasta:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%