SUN Kesä 2024

Lukuelämyksiä aurinkotuolissa: Nimeni on Punainen

today18.6.2024

Background
share close

Orhan Pamukin romaania ”Nimeni on Punainen” on jännittävä ja koukuttava teos, joka sopii erityisesti dekkarien ystäville, jotka haluavat laajentaa lukukokemustaan historiallisen kaunokirjallisuuden puolelle. Sastamalan kaupunginkirjaston informaatikko Tuula Portin kehuu Pamukin teosta sen hienostuneen kerronnan ja historiallisen syvyyden vuoksi.

”Nimeni on Punainen” on historiallinen murhamysteeri, joka sijoittuu 1590-luvun Istanbuliin Osmanien valtakunnan aikaan. Sultaani Murat III haluaa lahjoittaa Venetsian hallitsijalle kuvakirjan, mutta projekti keskeytyy, kun yksi miniatyyrimaalareista murhataan. Tarina keskittyy muutamaan talvipäivään, joiden aikana murhaaja paljastuu.

Teoksen erityispiirre on sen monipuolinen kerronta: ääneen pääsevät niin ihmiset, maalareiden teokset, murhaaja, kuollut henkilö kuin myös esineet ja värit, kuten punainen. Lyhyet luvut tekevät paksusta kirjasta helppolukuisen ja rytmikkään. Romaani ei ole pelkästään murhamysteeri, vaan se tarjoaa myös kiehtovan katsauksen Osmanien valtakunnan aikakauteen ja itämaisen sekä länsimaisen taiteen eroihin.

Kuuntele tarkempi esittely kirjasta:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%