SUN Kesä 2024

Viinikanjoki: Monipuolinen kalastuskohde Parkanon sydämessä

today18.6.2024

Background
share close

Viinikanjoki on Parkanossa sijaitseva kalastuskohde, joka tarjoaa erinomaiset puitteet kalastuksen harrastajille. Joki on avoinna kaikille kalastajille ilman kiintiöitä, ja kalastuslupien hinnat ovat kohtuulliset. Viinikanjokeen istutetaan säännöllisesti kirjolohta, mutta joessa on myös luontaisesti lisääntyvää taimenta, mikä tekee siitä monipuolisen ja mielenkiintoisen kalastuskohteen. Myös mm. hauen kalastus on suosittua, sillä joessa elää todella suuria haukia.

Parkanon urheilukalastajien Mikko Törmä kertoo, että jokeen on tehty pitkäjänteistä kunnostustyötä jo 20-30 vuoden ajan, mikä on parantanut sen kalastettavuutta huomattavasti. Viinikanjoki sijaitsee vedenjakajalla, joten vedenpinnan korkeus vaihtelee huomattavasti sääolosuhteiden mukaan. Alkuvuodesta joessa on runsaasti vettä, mutta kesän edetessä se voi muuttua puroksi, mikä vaikuttaa kalastuskokemukseen. Yläpuolisessa vesistössä sijaitseva pato kuitenkin lieventää näitä vaihteluita, joten vedessä on riittävästi vettä ympäri vuoden.

Kalastuksen lisäksi Viinikanjoki tarjoaa myös muita aktiviteetteja. Alueella on minigolfrata ja kahvila, joten se on erinomainen paikka koko perheelle. Kalastajat voivat nauttia rauhallisesta kalastuksesta samalla kun muut perheenjäsenet viettävät aikaa muun tekemisen parissa. Viinikanjoen monipuoliset mahdollisuudet ja rauhallinen ympäristö tekevät siitä ihanteellisen kohteen kaikille luonnosta ja kalastuksesta kiinnostuneille.

Kuuntele Mikko Törmän haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%