SUN Kesä 2024

Jumesniemen kirkkokoulu: Historian helmi ja yhteisön sydän

today22.6.2024

Background
share close

Hämeenkyrössä Jumesniemen idyllinen ympäristö tarjoaa upean taustan paikalliselle kulttuurille ja historialle. Erityisesti huomiota herättää Jumesniemen kirkkokoulu, joka on ollut osa paikkakunnan historiaa aina 1800-luvun puolivälistä lähtien. Kyläläiset Olli Laitila ja Anne Pirttijoki valottavat koulun merkitystä ja sen historiallisia vaiheita innostavassa haastattelussa.

Kirkkokoulu perustettiin alun perin tarjoamaan opetusta vähävaraisille lapsille suomen kielellä. Aluksi koulu toimi Kärjentalon pihapiirissä, kunnes nykyinen rakennus siirrettiin vuonna 1889 lahjoituksena uudelle paikalleen. Jumesniemen kirkkokoululla on ollut vaiherikas historia, johon on kuulunut mm. talkoovoimin toteutettu kylätalon rakennushanke 1990-luvulla.

Nykyään kirkkokoulu toimii paitsi päiväkoti myös kyläsalina, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kyläläiset ovat ylpeitä paikallisesta perinteestä ja aktiivisesta yhteisöllisyydestä, joka näkyy monipuolisena tapahtumatarjontana ja tilojen vuokrauksena erilaisiin juhliin ja tapahtumiin.

Kuuntele Olli Laitilan ja Anne Pirttijoen haastattelu:

Jumesniemen kirkkokoulu on muuntautunut monipuoliseksi päiväkotiympäristöksi tarjoten lapsille luontopainotteista ja aktiivista oppimista. Koulutoiminnan päättymisen jälkeen tilat saivat uuden elämän ”Pomppis”-päiväkotina, joka aloitti toimintansa vuonna 2015. Päiväkodissa on tällä hetkellä yksi ryhmä, johon kuuluu viisitoista lasta. Toiminnassa korostuvat vahvasti luontoympäristön hyödyntäminen ja yhteisöllisyys.

Kuuntele päiväkodinjohtaja Annukka Sirkan haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%