SUN Kesä 2024

Tolvilan Kartanon lammastila: Luomua, lammaslaumaa ja lämpöä Suomen alkuperäisrodun ympärillä

today26.6.2024

Background
share close

Heinäpellon laidalla -ohjelmasarjassa tutustuttiin tällä kertaa Akaan Viialassa sijaitsevaan Tolvilan Kartanon lammastilaan. Täällä historia ja luonto kietoutuvat yhteen ainutlaatuisella tavalla. Tolvilan kartano perustettiin säteritilaksi 1600-luvulla, kuningatar Kristiinan toimesta, ja se on ollut osa alueen historiaa aina nykypäivään saakka. Alueella on harjoitettu eri aikoina maanviljelyä, karjataloutta ja ravivalmennusta, kunnes siirryttiin nykyiseen muotoonsa lammastilaksi reilut kymmenen vuotta sitten. Tänä päivänä tilalla keskitytään Suomen alkuperäisrodun, Suomen lampaan, kasvatukseen.

Suomen lammas on kansallisaarre, joka on elänyt maassamme neljätuhatta vuotta. Se on erikoistunut villantuotantoon ja tarjoaa korkealaatuista villaa sekä lihaa. Lammastilalla eläimet laiduntavat suurilla alueilla ympäri vuoden, ja niiden hyvinvointiin panostetaan erityisesti.

Tolvilan lammastilan toimintaan kuuluu myös tilamyymälä, joka tarjoaa tuoretta lammasta ja paikallisesti kehrättyä villaa. Myymälä on avoinna erikseen ilmoitettuina aikoina ja palvelee paikallisia sekä verkkokaupan kautta koko Suomea.

Kuuntele paimen Jarmo Latvasen haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%