SUN Kesä 2024

Geokätköily on hauska luontoharrastus

today28.6.2024 4

Background
share close

Geokätköily on modernia aarteenetsintää, jossa etsitään muiden piilottamia kätköjä ympäri maailmaa. Ensimmäinen geokätkö piilotettiin Yhdysvalloissa vuonna 2000 GPS-signaalin vapautumisen jälkeen. Veli-Pekka Eloranta kertoo Miia Kahilan haastattelussa harrastuksestaan ja mm. siitä, mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia geokätköilyreissuja.

Pirkanmaalla geokätköily on suosittua. Harrastuksessa on paikallisia eroja, ja kätköjen tyyli voi vaihdellä alueittain esim. Saksassa suositaan multikätköjä, kun taas Norjassa käytetään ns. pussikätköjä.

Geokätköilyyn voi yhdistää muita harrastuksia, ja se tarjoaa monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Aloittelijan kannattaa ladata Geocaching-sovellus ja etsiä aluksi helppoja kätköjä. Harrastus tarjoaa varmaa seikkailua sekä kaupungeissa että metsien siimeksessä.

Kuuntele Veli-Pekka Elorannan haastattelu alta:

Kirjoittaja: Miia Kahila

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%