Uutiset

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan epäillyistä terrorismirikoksista

today5.7.2024

Background
share close

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi kevään 2023 eduskuntavaalien aikaan tapahtuneen epäillyn terrorismirikoksen esitutkinnan. Tuolloin eri puoluetoimistoihin ympäri Suomen lähetettiin uhkaavia kirjeitä, jotka oli naamioitu näyttämään kirjepommeilta. Esitutkinnassa tehdyn selvityksen mukaan kirjeitä lähetettiin eri puoluetoimistoihin Helsinkiin, Turkuun, Poriin ja Tampereelle.

Asiaa tutkittiin terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä laittomina uhkauksina, julkisena kehottamisena rikokseen ja lievänä ampuma-aserikoksena. Lievän ampuma-aserikoksen osalta kyse oli kotietsinnällä löytyneestä aseen osasta. 

Esitutkinnan perusteella kaikkien kirjeiden lähettäjäksi epäillään yhtä henkilöä. Uhkausten tarkoituksena epäillään olleen pyrkimys vaikuttaa demokraattisiin vaaleihin ja niissä osallisena olevien puolueiden toimintaan käyttäen keinona väkivallalla uhkaamista.

– Teknisessä tutkinnassa havaittiin, että lähetetyt kirjeet olivat yksityiskohdiltaan hyvin samankaltaisia. Saman epäillyn epäillään myös tuottaneen provosoivaa ja uhkaavaa materiaalia keskustelufoorumeille loppuvuoden 2022 ja kevään 2023 välisenä aikana eduskuntavaaleihin liittyen. Tältä osin henkilöä epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sanna Springare Keskusrikospoliisista.

Rikoksesta epäiltyjä on yksi ja hän on kiistänyt teot. 

Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan. 

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%