SUN Kesä 2024

Pysähdys maaseudun helmessä: Mattilan tila tarjoaa rauhaa ja luonnon kauneutta

today6.7.2024

Background
share close

Mattilan tila sijaitsee Ikaalisten Kurkelan kylässä, noin viiden kilometrin päässä Ikaalisten keskustasta Kyrösjärven ympäröimänä. Tila on vanha sukutila, joka on toiminut myös matkailumaatilana ja kahvilana noin kymmenisen vuotta. Tilan emäntä Milla Tuononen kertoo tilan perustamisen lähteneen rakkaudesta paikan maisemiin ja halusta jakaa niitä muiden kanssa. Tila on osa paikallista kulttuurimaisema-aluetta ja tarjoaa vierailijoilleen idyllisen maatilamiljöön, jossa voi nauttia rauhallisista hetkistä luonnon keskellä.

Kahvilasta löytyy itse leivottuja herkkuja, joissa käytetään lähituottajien raaka-aineita. Tilalla on myös pieni ruokapuoti, käsityöpuoti ja Vaarin varaston antiikkimyymälä. Lisäksi eläimet ovat olennainen osa tilan elämää, ja tilalta löytyy pupuja, hevosia, aasi, lampaita, vuohia, kissoja ja kanoja.

Mattilan tilan arki on Tuonosen mukaan yrittämistä ja elämistä vuodenaikojen rytmissä. Tilalla on avoinna ympäri vuoden, ja kesäaikaan toiminta on erityisen vilkasta. Mattilan tila tarjoaa vierailijoilleen paikan, jossa voi pysähtyä ja nauttia maaseudun rauhasta ja idyllisestä miljööstä. Tilalla vieraileminen on kokonaisvaltainen elämys, joka tarjoaa hetken irrottautua arjesta ja nauttia elämän pienistä iloista luonnon keskellä.

Kuuntele Milla Tuonosen haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%