SUN Kesä 2024

Elävöitä vanhat reseptit tuoreilla marjoilla ja uusilla yhdistelmillä

today5.8.2024

Background
share close

Monet marjat kypsyvät tänä kesänä tavallista aikaisemmin, ja Makeaa-leivontablogin pitäjä Liisa Westerberg on innoissaan tuoreiden marjojen tarjoamista mahdollisuuksista. ”Kesä ja tuoreet marjat kuuluvat yhteen. Tuoreet marjat inspiroivat tekemään vaikka mitä. Niistä taipuu niin makeaan kuin suolaiseenkin ruoanlaittoon jotain kivaa, ja ne antavat väriä vaikka valmisleivonnaisille”, Westerberg kertoo.

Westerberg muistuttaa, että perinteisiä herkkuja ei pidä unohtaa, vaikka netti tarjoaakin loputtomasti uusia reseptejä. ”Mustikkakiisseli ja rahka ovat edelleen suosikkeja, joita tehdään aivan liian harvoin. Niitä voi myös tuunata esimerkiksi yhdistämällä perinteiseen kiisseliin uusia makuja tai tarjoilemalla sen kauniisti lasissa kuutamokiisselin kanssa. Myös mustikkapiirakka korvapuustipohjalla on herkullinen yhdistelmä,” Westerberg ehdottaa.

Herukat ovat Westerbergin mukaan usein aliarvostettuja, mutta erittäin monikäyttöisiä. ”Punaherukka toimii kinuskin kanssa erinomaisesti, ja mustaherukka tumman suklaan kaverina on lyömätön yhdistelmä. Herukoista voi tehdä myös kauniita koristeita kakkujen päälle talvellakin.”

Vadelma on Westerbergin suosikkimarja, joka sopii hyvin esimerkiksi sitruunan kanssa. ”Sitruunamutakakku vadelmilla on yksi täydellisimmistä yhdistelmistä. Nopea leivonnainen syntyy myös lehtitaikinasta ja vaniljakreemistä, jonka päälle voi lisätä tuoreita vadelmia paiston jälkeen,” Westerberg vinkkaa.

Kuuntele koko haastattelu:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%