Perhearki ja harrastukset

Partio on yhteisöllinen harrastus ja elämäntapa kaikenikäisille

today15.8.2024

Background
share close

Partioliike sai alkunsa 1900-luvun alussa Englannissa ja on nykyään maailmanlaajuinen harrastus, jonka parissa toimii noin 45 miljoonaa partiolaista yli 200 maassa. Suomessa partioliike on ollut aktiivinen jo yli sadan vuoden ajan ja nykyään jäseniä on noin 60 000. Hämeen partiopiirin järjestökoordinaattori Pete Nieminen kuvailee partiota paitsi harrastuksena myös elämäntapana. Monille partio merkitsee yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, jotka näkyvät niin paikallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Partiotoiminta on monipuolista ja mukautuvaa. Vaikka perinteisesti partio liitetään luonnossa liikkumiseen, se tarjoaa paljon muutakin toimintaa, kuten käsitöitä, urheilua ja kulttuuriharrastuksia. Osallistuminen ei myöskään ole sidottu ikään, sillä partioharrastuksen voi aloittaa jo lapsena ja jatkaa pitkälle aikuisiälle. Partio on myös edullinen harrastus aloittaa ja taloudellisia tukimuotoja on tarjolla niille, joilla on vaikeuksia kattaa leiri- tai jäsenmaksuja.

Partio sopii monenlaisille ihmisille ja toimintaa järjestetäänkin eri muodoissa, kuten erityistä tukea tarvitseville suunnatuissa sisuryhmissä. Harrastuksen voi aloittaa helposti esimerkiksi osallistumalla paikallisten lippukuntien aloitustapahtumiin tai ottamalla yhteyttä oman alueensa partiolippukuntaan. Nyt on erinomainen aika lähteä mukaan partiotoimintaan, sillä syksyn viikkotoiminta on juuri käynnistymässä.

Artikkelin kuva: Harri Halmejärvi / Hämeen Partiopiiri ry

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%