Teemat

Mitä ja miksi lähiruokaa? – teemalehti avartaa asiaa

today26.8.2024

Background
share close

PIRMEDIAT julkaisee keskiviikkona 4. syyskuuta ilmestyvien paikallislehtiensä liitteenä järjestyksessään neljännen Lähiruoka-teemalehden.

Keskon Päivittäistavarakaupan Lähiruoan osto- ja myyntipäällikkö Laura Koponen kertoo, että lähiruoan kriteerit ovat: valmistettu Suomessa, pientuottajan valmistama ja lähtökohtaisesti suomalaisista raaka-aineista. Koponen johtaa kolme vuotta sitten perustettua Lähiruokatiimiä. Kuva: Matti Pulkkinen

Akaan Seudun, Lempäälän-Vesilahden Sanomien, Oriveden Sanomien, Pirkkalaisen, Sydän-Hämeen Lehden sekä Ylöjärven Uutisten mukana olevassa aviisissa pureudutaan laajasti lähiruoka-käsitteeseen. Sitä avataan muun muiden muassa Sitran, maa- ja metsätalousministeriön sekä Visit Finlandin asiantuntijoiden voimin.

Kävimme kysymystä lähiruoasta lisäksi S-ryhmän ja Kesko Oyj:n pääkallopaikoilta, mitä vähittäiskaupan jättiläisissä ajatellaan pientuottajista ja lähiruoasta. Esimerkiksi Kesko on perustanut kolme vuotta sitten Lähiruokatiimin edistämään yhteydenpitoa pientuottajiin ja lähiruoan tekijöihin.

Kysymme myös pirkanmaalaisilta, mitä he ajattelevat lähiruoasta. Käymme lisäksi asiakkaan kanssa hänen kotikaupassaan katsastamassa, millaista lähiruokaa sen valikoimista löytyy.

Metsät tarjoavat todellista lähiruokaa. Kurkistamme sienestämisen mahdollisuuksiin ja saloihin.

Pirkanmaa on kuulu järvistään. Kotitarvekalastaja kertoo harrastuksestaan ja saaliistaan.

PIRMEDIOIDEN Lähiruoka-teemalehden jutut julkaistaan lisäksi paikallislehtien verkkosivuilla. Ne löytyvät myös näköislehdistä. Mediaperheeseen kuuluva SUN Radio on vahvasti mukana lähiruokateemassa.   

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%