Uutiset

Orivesiläinen Sp Sinetti rantautuu Tampereelle avaten konttorin Keskustorille

today4.9.2024

Background
share close

Säästöpankki Sinetti palaa useamman vuoden tauon jälkeen Tampereelle. Se avaa uuden konttorin historiallisessa Frenckellin talossa Tampereen ytimessä. Orivesiläispankin osalta kyse on paluumuutosta, sillä sen konttori on ollut aiemmin Tesomalla. Uusi konttori avaa ovensa vuodenvaihteen tienoilla.

Säästöpankki Sinetti avaa konttorinsa Tampereen sydämessä vuodenvaihteessa. Kuva: Aare Invest

Toimitusjohtaja Hannu Syvänen odottaa paljon Säästöpankki Sinetin rantautumisesta maakunnan ytimeen.

– Olemme iloisia paluustamme Tampereelle. Pääsemme avaamaan uuden konttorin historian havinaakin tarjoavaan Frenckellin konttoriin Keskustorilla, Syvänen sanoo.

Syväsen mukaan pankin nykyisessä asiakaskannassa on jo valmiiksi tamperelaisia ihmisiä sekä yrityksiä. Koko Säästöpankki Sinetin luotoista 21,6 prosenttia on tamperelaisilla.

Tampereelle rantautuminen vahvistaa Säästöpankki Sinettiä.

– Tarjoamme jatkossa paikallista palvelua sekä olemassa oleville että uusille asiakkaille. Paluumuuttomme Tampereelle tukee vahvasti myös Säästöpankkiryhmän yhteistä kasvustrategiaa, sillä Tampere kehyskuntineen on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkiseuduista, Syvänen perustelee.

Jatkossa Tampereella ovat Säästöpankkiryhmän pankeista Säästöpankki Sinetti ja pitkään Pirkanmaalla vaikuttanut Aito Säästöpankki, joka on levittäytynyt lisäksi Satakuntaan ja Etelä-Pohjanmaalle sekä tänä syksynä Varsinais-Suomeen.

Frenckellin kiinteistö sijaitsee osoitteessa Puutarhakatu 2. Konttorirakennus on alun perin rakennettu 1830-luvulla tehtyjen piirustusten mukaan Frenckellin paperitehtaan konttoriksi ja tehtaan johtajan asunnoksi.

– Säästöpankkiryhmä on Suomen vanhin pankkiryhmä yli 200 vuotisella historiallaan. Nykyäänkin säästöpankkeja yhdistää sama ajatus asiakkaan taloudellisen hyvinvoinnin edistämisestä kuin pari sataa vuotta sitten. Erittäin mielenkiintoista on, että toimimme jatkossa lähes yhtä vanhassa kiinteistössä kuin minkä ikäinen säästöpankkiaate on, Syvänen miettii.

Frenckellin konttori saneerataan täysin. Säästöpankki Sinetin lisäksi kiinteistöön sijoittuu muita toimistotiloja sekä ravintola. Rakennus on ollut viimeksi Tampereen kaupungilla väistötilakäytössä, mutta tänä vuonna kiinteistösijoitusyhtiö Aare Invest Oy osti Frenckellin konttorin Tampereen kaupungilta.  

– Viime vuosina liiketoimintamme on kasvanut positiivisesti, ja olemme onnistuneet vaikeassa markkinassa monella osa-alueella. Teimme alkuvuonna loistavan tuloksen, ja vakavaraisuutemme kipusi ennätykselliselle 23,36 prosentin tasolle. Luottokantamme on ollut kasvussa, ja varallisuudenhoitopuolella vuonna 2023 lanseerattu yksityispankki on saanut erinomaisen vastaanoton. Pankkimme on erinomaisessa tuloskunnossa. Kannattava liiketoiminta mahdollistaa satsaukset kasvuun, jota Tampereen seudulta olemme hakemassa, Syvänen pohtii.  

Toimitusjohtaja Hannu Syvänen (oik.) ja pankinjohtaja Heikki Liukkonen uskoivat, että konttorin avaaminen Tampereella kasvattaa Säästöpankki Sinetin markkinaosuutta. Kuva: Aare Invest

Säästöpankki Sinetti toimii Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa noin 35 talouden ammattilaisen voimin. Pankilla on konttoreita ennestään Ylöjärvellä, Orivedellä, Jämsässä ja Muuramessa.

Pankin kanssa yhteistyössä jo useamman vuoden ajan toiminut Sp-Kodin kiinteistövälittäjäyrittäjä Tanja Heinonen jatkaa yhteistyötä myös uudessa Tampereen toimipisteessä.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%