Uutiset

Kansainvälinen petoskokonaisuus paljastui poliisille – epäillyt esiintyneet pankin turvallisuusasiantuntijoina ja poliiseina

today8.10.2024

Background
share close

Poliisi on paljastanut mittavan petoskokonaisuuden, missä epäillyt ovat esiintyneet pankin turvallisuusasiantuntijoina ja poliiseina. Tapausta ovat tutkineet yhdessä Keskusrikospoliisi, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitos. Epäillyt erehdyttivät asianomistajia Suomessa ja Norjassa siirtämään rahaa epäiltyjen hallinnoimille tileille.

Poliisi kertoo päässeensä epäiltyjen jäljille omalla tiedonhankinnallaan. Poliisi teki kesäkuun alussa kiinniottoja eri osoitteissa, ja vangittuna on edelleen useita epäiltyjä. Vangitut henkilöt ovat Suomen ja ulkomaiden kansalaisia.

Suomeen kohdistuneet rikosvahingot ovat noin 360 000 euroa, joista poliisi onnistui palauttamaan noin 134 000 euroa. Ulkomaille kohdistuneissa teoissa rikosvahinkojen arvioidaan ylittävän miljoona euroa.

Poliisi jatkaa edelleen kansainvälistä viranomaisyhteistyötä, jonka tavoitteena on rikoskokonaisuuden selvittäminen. Parhaillaan tutkitaan järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa pääkaupunkiseudulla ennen kiinniottoja.

Poliisi muistuttaa, että poliisi tai pankit eivät koskaan pyydä ihmisiä tekemään tilisiirtoja tai luovuttamaan pankkitunnuksia käyttöönsä. Jos tällaisia puheluita tai viestejä saa, kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin. Yhteystiedot löytyvät pankkien verkkosivuilta.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%