SUN Kesä 2025

Savua, makuja ja rohkeutta – kesäinen kala kuuluu kaikkien lautaselle

today30.6.2025

Background
share close

SUN Radion Herkkukesässä sukellettiin kalaruokien maailmaan keittiömestari ja Kalaruoka.fi-verkkomedian päätoimittaja Roy Norron johdolla. Norro kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti kaikkia kotimaisia kaloja, ei vain tuttuja ahvenia ja lohia, vaan myös särkiä, lahnoja ja suutarikaloja. Hänen omia kesäsuosikkejaan ovat savustetut ja grillatut kalat, joissa korostuu paitsi maku myös valmistuksen helppous. Norro muistuttaa, että kalan savustaminen ei ole rakettitiedettä ja että erilaisia savustuslaitteita löytyy moneen lähtöön. Hän korostaa myös kylmäketjun merkitystä kesällä, sillä tuoreen kalan laatu lähtee jo veneestä.

Norro haluaa rikkoa perinteisiä maustekaavoja ja kannustaakin kokeilemaan kansainvälisiä makuja kuten aasialaista, intialaista ja vaikkapa amerikkalaista BBQ-tyyliä. Hän myös rohkaisee tuomaan kalan lasten ruokapöytään kekseliäillä tavoilla, kuten esimerkiksi fish & chipsin, kalapizzan tai kalanuggettien muodossa. Osallistaminen ja yhdessä tekeminen ovat avain siihen, että lapset oppivat arvostamaan kalaa jo pienestä pitäen. Viesti on selvä: kokeilkaa rohkeasti, kaikki kalat ovat käyttökelpoisia, ja hyvän kesän resepti löytyy grillistä, savustimesta ja avoimesta mielestä.

Kuuntele Roy Norron haastattelu kokonaisuudessaan

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%