Listeners:
Top listeners:
Radio SUN
Kesällä herkutellaan ja jälkiruoat kruunaavat niin puutarhajuhlat kuin mökkikekkeritkin. Ruokatoimittaja ja ruokavaikuttaja Mari Moilanen kertoo, että suomalaisten kesäherkut ovat maultaan erilaisia kuin talvella nautittavat jälkiruoat ja muut herkut. Kesäaikaan syödään yksinkertaisempaa ruokaa, ja erityisesti jälkiruokien kanssa ei käytetä niin paljon aikaa uunissa paistamiseen, vaan pyritään hyödyntämään mm. grilliä.
”Kaikki tuoreet vihannekset, villiyrtit ja marjat kannattaa hyödyntää ruoissa kesäisin. Esimerkiksi mansikat ovat tänä kesänä erityisen aikaisia, joten nyt on oikea hetki nauttia niistä”, Moilanen vinkkaa.
Puutarhajuhlien jälkiruoiksi Mari suosittelee esimerkiksi mansikkalasagnea, joka koostuu kerroksista keksejä, kermavaahtoa, mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita. Tämä herkku on näyttävä ja helppo valmistaa etukäteen.
Grillin käyttö jälkiruokien valmistuksessa on myös Moilasen mukaan suosittua kesällä. Hänen viime kesän suosikkinsa oli kokonaisena grillattu ananas, joka kuorineen grillataan mustaksi, kuoritaan ja tarjoillaan kermavaahdon kera.
Grillattuja hedelmiä, kuten nektariineja tai persikoita, Moilanen suosittelee myös. Niitä voi sokeroida ja paistaa voissa grillissä, jolloin pintaan tulee karamellisoitunut maku ja hedelmät säilyttävät kirpeytensä.
Kuuntele Mari Moilasen haastattelu ja nappaa herkulliset vinkit kesän jälkiruokiin:
Kirjoittaja: Kaisu Lämsä
Etelä-Pirkanmaa 96,7
Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3
Kankaanpään seutu 106,7
Parkanon seutu 91,7
Tampere 107,8
Ylä-Pirkanmaa 91,5
Radio SUN on osa Pirmedioita.
studio@radiosun.fi
Mainosmyynti:myynti@radiosun.fi
Mainostrafiikki:radio@radiosun.fi
Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi
Radio SUN
Suvantokatu 13
33100 Tampere
Studio 010 5844 655
WhatsApp 043 2170 273
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.