Mainos

Terveenä talveen – Vinkit flunssan ja influenssan itsehoitoon

today2.10.2024

Background
share close
MAINOS
Linnainmaan Avainapteekki

Syksyn saapuessa alkaa usein myös flunssakausi, ja siihen liittyviä oireita ilmenee jo eri puolilla Suomea. Terveenä talveen -ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa puhutaankin flunssasta.

Linnainmaan Avainapteekin farmaseutti Anne Takku kertoo, että syksyn kylmenevät ilmat ja ihmisten kokoontuminen sisätiloihin lomien jälkeen lisäävät tartuntatautien, kuten flunssan ja influenssan, leviämistä. Apteekissa on havaittu lisääntynyt asiakasvirta flunssahyllyille ja vitamiiniosastolle.

Flunssan ja influenssan oireet ovat samankaltaisia, mutta influenssa on yleensä rajuoireisempi: korkeampi kuume, voimakkaammat säryt ja yleinen voimattomuus erottavat sen tavallisesta flunssasta.

Itsehoitolääkkeet ovat keskeinen osa flunssan ja influenssan oireiden hoitoa. Tulehdus- ja kipulääkkeet, kuten ibuprofeeni ja parasetamoli, lievittävät oireita tehokkaasti. Ibuprofeeni vähentää tulehdusta, kun taas parasetamoli alentaa kuumetta ja lievittää särkyjä. Kurkkukipuun löytyy apteekeista laaja valikoima imeskelytabletteja ja suihkeita, jotka joko desinfioivat nielua tai muodostavat suojakalvon sen pinnalle.

Nenäsumutteet ja nenähuuhtelut ovat suositeltavia nenän tukkoisuuden ja vuotamisen lievitykseen. Niitä käyttämällä voidaan estää esimerkiksi poskiontelotulehdusten kehittyminen. Yskän hoitoon on tarjolla erilaisia lääkkeitä ärsytys- ja limayskään. Lisäksi hunaja on tutkitusti tehokas yskän lievittäjä.

Flunssan oireita kannattaa alkaa hoitaa heti niiden ilmettyä, mutta jos oireet pitkittyvät tai pahenevat, on syytä hakeutua lääkäriin, muistuttaa Takku.

Kuuntele koko haastattelu:

Kaupallisessa yhteistyössä:

Linnainmaan Avainapteekki

MAINOS
Linnainmaan Avainapteekki

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%