Listeners:
Top listeners:
Radio SUN
Joulun lähestyessä ruokabloggaaja Tiina Varjuksen keittiössä valmistuu saaristolaisleipää, joka on olennainen osa hänen perheensä jouluperinteitä. Leipä ei kuulu vain heidän omaan joulupöytäänsä, vaan toimii myös odotettuna lahjana ystäville. – Saaristolaisleipä on meillä traditio, ja moni ystävä odottaa saavansa sen osana jouluaan, Varjus kertoo.
Saaristolaisleipä on helppo valmistaa, mutta vaatii aikaa erityisesti kohotukseen ja paistamiseen. Varjuksen suosima perinteinen resepti sisältää piimää, siirappia, leseitä, ruisjauhoja ja kaljamaltaita. Hän on kuitenkin myös kokeillut omenamehua piimän sijaan ja aikoo tänä vuonna testata appelsiinimehua. – Moni mieltää leivän tekemisen vaikeaksi, mutta se on itse asiassa yksinkertaista, kunhan malttaa odottaa kohotuksen ja paiston ajan, hän vinkkaa.
Leipä säilyy hyvin joko viileässä tai pakastettuna, ja se on herkullista sellaisenaan voin kanssa. Lisäksi siitä voi loihtia näyttäviä annospaloja esimerkiksi kalatahnoilla tai kasvistäytteillä koristeltuna.
Kuuntele koko haastattelu:
Kirjoittaja: Kaisu Lämsä
Etelä-Pirkanmaa 96,7
Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3
Kankaanpään seutu 106,7
Parkanon seutu 91,7
Tampere 107,8
Ylä-Pirkanmaa 91,5
Radio SUN on osa Pirmedioita.
studio@radiosun.fi
Mainosmyynti:myynti@radiosun.fi
Mainostrafiikki:radio@radiosun.fi
Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi
Radio SUN
Suvantokatu 13
33100 Tampere
Studio 010 5844 655
WhatsApp 043 2170 273
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.