Listeners:
Top listeners:
Radio SUN
Joulu lähestyy vauhdilla, ja Saarioisilla valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Saarioisten tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Anu Lempinen kertoo, että heidän jouluvalmistelunsa alkavat jo syyskuussa. Vaikka suurin kiire painottuu marraskuun lopusta jouluaattoon, jouluun valmistaudutaan käytännössä koko vuoden ajan. Saarioisten väki on tehnyt jouluruokia suomalaisille jo yli 60 vuotta.
Saarioisten tehtaat pyörivät joulusesongin aikaan täydellä teholla. Esimerkiksi Sahalahden tehtaalla valmistetaan joululaatikoita ja riisipuuroa, kun taas Huittisissa syntyvät tähtitorttu marmelaadit ja rosollit. Määrät ovat huimia: jouluksi valmistuu viisi miljoonaa laatikkovuokaa, 900 000 riisipuuroa ja yli kaksi miljoonaa tähtitorttua. Näiden tuottamiseen tarvitaan koko vakituisen henkilöstön lisäksi noin 140 kausityöntekijää.
Saarioisilla joulua tehdään ihan viimeisiin päiviin asti. Vilskettä ja kiirettä riittää, mutta Lempinen toteaa, yli 60 vuoden kokemus varmistaa sen, että joulun herkut valmistuvat ajoissa suomalaisille.
Kuuntele koko haastattelu:
Kuva: Saarioinen Oy
Kirjoittaja: Kaisu Lämsä
Etelä-Pirkanmaa 96,7
Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3
Kankaanpään seutu 106,7
Parkanon seutu 91,7
Tampere 107,8
Ylä-Pirkanmaa 91,5
Radio SUN on osa Pirmedioita.
studio@radiosun.fi
Mainosmyynti:myynti@radiosun.fi
Mainostrafiikki:radio@radiosun.fi
Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi
Radio SUN
Suvantokatu 13
33100 Tampere
Studio 010 5844 655
WhatsApp 043 2170 273
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.