Listeners:
Top listeners:
Radio SUN
Kokosimme kolme reseptiä, joiden avulla hävikki muuttuu hyödyksi.
Porkkanan naateista pestoa
Porkkanan vihreä naatti on usein kasvimaalla runsain osa koko kasviksesta – mutta liian usein se päätyy biojäteastiaan. Todellisuudessa se on herkullinen raaka-aine, joka toimii vaikka pestossa basilikan tavoin.
Perunankuorisipsit
Kun perunasta jää kuoret yli, niistä syntyy helposti rouskuvaa naposteltavaa. Uusissa perunoissa kuoria ei juuri synny, mutta talvikaudella resepti on mainio hävikin hyödyntäjä.
Vihreistä tomaateista chutney
Suomen kesä ei aina riitä kaikkien tomaattien kypsymiseen. Raaoistakin tomaateista voi kuitenkin loihtia herkullisen lisukkeen, joka sopii juustojen ja monen ruoan kylkeen. Ruokavirasto ei kuitenkaan suosittele raakojen tomaattien käyttöä niiden sisältämän myrkyn vuoksi, vaikka reseptejä maailmalla käytetäänkin. Raakojen tomaattien sisältämä myrkky poistuu tomaatin kypsyessa. Sinänsä tomaatin väri ei tee myrkyllisyyttä, vihreitä tomaattilajeja voi käyttää kypsänä.
Chutneystä on helppo tehdä omia versioita – esimerkiksi vanilja tai hillosokeri tekevät siitä makeamman herkun.
Artikkelia muutettu, lisätty Ruokaviraston varoitus raakojen tomaattien käytöstä.
Kirjoittaja: Radio SUN
chutney hävikkiruoka LÄHIRUOKA naattipesto perunankuorisipsit
Etelä-Pirkanmaa 96,7
Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3
Kankaanpään seutu 106,7
Parkanon seutu 91,7
Tampere 107,8
Ylä-Pirkanmaa 91,5
Radio SUN on osa Pirmedioita.
studio@radiosun.fi
Mainosmyynti:myynti@radiosun.fi
Mainostrafiikki:radio@radiosun.fi
Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi
Radio SUN
Suvantokatu 13
33100 Tampere
Studio 010 5844 655
WhatsApp 043 2170 273
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.