LÄHIRUOKA herättää mielikuvia perinteisistä maatiloista: kotieläimiä, puutarhatuotantoa, peltoviljelyä ja jatkojalostusta. Tuotteet myydään suoraan tilalta tai lähitoreilla. Tällaisia tiloja Pirkanmaaltakin löytyy, mutta vähän. Suomen maatalouspolitiikassa panostettiin 2013 alkaen lähiruokaan ja lyhyisiin ruokaketjuihin REKO-myynnin kirittäessä yrityksiä ja innovaatioita. Lähiruokaohjelma ja sen kautta rahoitetut hankkeet loivat kannustimia ja tukitoimia monimuotoisen paikallistuotannon kehittämiseksi. Kirjoittajan […]
LÄHIRUOKA-teemalehden jutut herättävät meitä itse kutakin miettimään suhdettamme ja arvostustamme jokapäiväiseen ruokaan. Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran johtava asiantuntija Liisa Pietola vaatii kuluttajille nykyistä paljon enemmän tietoa, miten ja missä ruoka tuotetaan. Maa- ja metsätaloustieteiden tohtori ja Helsingin yliopiston maanviljelyskemian ja -fysiikan dosentti Liisa Pietola nostaa esille kohdanto-ongelman, jossa kuluttajien vaatimukset […]